BLOGI ⟩ Raamid ragisesid kõvasti, kuid Lõuna-Korea ja Uruguay leppisid väravateta viiki (1)

Postimees Sport
Copy
Mänguhoos on korealased Hwang In-beom (vasakul) ja Jung Woo-young ning uruguailane Edinson Cavani.
Mänguhoos on korealased Hwang In-beom (vasakul) ja Jung Woo-young ning uruguailane Edinson Cavani. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMil tegid H-alagrupi esimeses mängus Uruguay ja Lõuna-Korea väravateta viigi. Postimees tegi mängust otseblogi.

Tegemist oli sel MMil juba neljanda mänguga, kus ei löödud väravaid. Statistikud on juba välja kaevanud, et eelmisel, 2018. aasta MMil oli niisuguseid matše kõigest üks ning MMide rekord on seitse 0:0 viiki (1982, 2006, 2010, 2014).

Tagatipuks ei suudetud kahe meeskonna peale teha isegi ühtegi väravaraamidesse läinud lööki! Siinkohal lähevad arvesse need löögid, millest sündinuks värav. Postide ragistamine ei loe, seda juhtus kahel korral – avapoolaja lõpus uruguailase Diego Godini pea- ja teise poolaja lõpus tema meeskonnakaaslase Federico Valverde kauglöögist.

Korea parim võimalus sündis 34. minutil, mil kannatliku söödumängu järel vabanes kümne meetri kaugusel väravast Hwang Ui-jo, ent tema löögist vuhises pall napilt üle põiklati.

Samas grupis algab täna kell 18 mäng Portugal – Ghana.

Enne mängu:

Aasia tsoonist jõudis MMile kaks kollase rassi esindajat: Lõuna-Korea ja Jaapan. Jaapanlased alustasid MMi vinge 2:1 võiduga Saksamaa üle. Kas korealased järgivad eeskuju ning suudavad üllatada kahekordset maailmameistrit Lõuna-Ameerikast?

Uruguay koondise puhul on kerged küsimärgid ründaja Edinson Cavani ja kaitsja Ronald Araujo kohal. Esimene neist jäi hüppeliigese vigastuse tõttu kõrvale Valencia kahest viimasest liigamängust, teine pole pärast septembris tehtud kõhulihase operatsiooni samamoodi väljakul käinud ning tema avamängus osalemine on ikkagi kahtluse all.

Samas, MMiks koosseisu nad ikkagi lisati, mis on justkui julgustav märk. Lihtsalt küsimus on siinkohal meeste vormis.

Lõuna-Korea fännidel vajus süda saapasäärde, kui nende suurim (pop/vuti)staar Heung-min Son vigastas oktoobri viimastel päeval vasaku silma ümbrust. Trauma oli lausa sedavõrd tõsine, et vajas kirurgilist sekkumist, ent praeguseks näib vigastus olevat ikkagi paranenud. Lihtsalt turvakaalutlustel võib Son platsile joosta maskiga.

Uruguay on tänavu pidanud üheksa kohtumist, millest võitnud koguni seitse. Samas on MMi eel nende hoog veidi raugenud, sest kui veel kevade ja suve alguse poole sakutati nii Tšiilit kui ka Mehhikot, siis juunis tehti 0:0 viik USAga ning septembris kaotati mõneti ootamatult 0:1 Iraanile.

Lõuna-Korea mehed on tänavu jalgpallimurule astunud 16 korda ning tundnud võidurõõmu 11 korral. Samas, kui triumfid tulevad Moldova, Hong Kongi ja Liibanoni üle, siis palju need õigupoolest ikkagi näitavad?

Vastus: midagi ikka, sest asisematest vastastest õnnestus Lõuna-Koreal suvel alistada ka Tšiili, Egiptus ja Kamerun ning viigistada Paraguay ja Costa Ricaga. Samas, kui juuni alguses kohtuti tõelise hiiu ehk Brasiiliaga, saadi ikkagi 1:5 kolakas.

Meeskondade koosseisud

Uruguay

Väravavahid: Fernando Muslera (Galatasaray), Sergio Rochet (Nacional), Sebastian Sosa (Independiente)

Kaitsjad: Diego Godin (Velez Sarsfield), Martin Caceres (LA Galaxy), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting), Matias Vina (Roma), Ronald Araujo (Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), Mathias Olivera (Napoli), Jose Luis Rodriguez (Nacional)

Poolkaitsjad: Matias Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Federico Valverde (Real Madrid), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Lucas Torreira (Galatasaray), Nicolas de la Cruz (River Plate), Manuel Ugarte (Sporting)

Ründajad: Luis Suarez (Nacional), Edinson Cavani (Valencia), Maxi Gomez (Trabzonspor), Darwin Nunez (Liverpool), Facundo Torres (Orlando City), Facundo Pellistri (Manchester United), Agustin Canobbio (Athletico Paranaense)

Lõuna-Korea

Väravavahid: Kim Seung-gyu (Al-Shabab), Jo Hyeon-woo (Ulsan Hyundai), Song Bum-keun (Jeonbuk Motors)

Kaitsjad: Kim Min-jae (Napoli), Kim Jin-su (Jeonbuk Motors), Hong Chul (Daegu FC), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Motors), Yoon Jong-gyu (FC Seoul), Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Tae-hwan (Ulsan Hyundai), Kwon Kyung-won (Osaka Gamba), Cho Yu-min (Daejon Citizen)

Poolkaitsjad: Jung Woo-young (Al-Sadd), Na Sang-ho (FC Seoul), Paik Seung-ho (Jeonbuk Motors), Son Jun-ho (Shandong Taishan), Song Min-kyu (Jeonbuk Motors), Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Son Heung-min (Tottenham Hotspur), Lee Jae-sung (Mainz), Hwang Hee-chan (Wolverhampton Wanderers), Hwang In-beom (Olympiakos), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Lee Kang-in (Mallorca)

Ründajad: Hwang Ui-jo (Olympiakos), Cho Gue-sung (Jeonbuk Motors)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles