Kristjan Ilves jäi hooaja esimesel proovivõistlusel tagasihoidlikuks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Roni Rekomaa via www.imago-images.de

Kahevõistlejate jaoks algab tänavune hooaeg MK-sarjas sel nädalavahetusel Rukal. Neljapäeval peetud proovivõistlusel näitas Kristjan Ilves lendu, millega ta ise kindlasti rahule ei jää.

Eelmisel hooajal MK-sarja kokkuvõttes viienda koha teeninud ning hüppajate seas teise koha noppinud Ilves selgitas sel nädalal Postimehele, et vorm on tal korralik. Esimese MK-etapi proovivõistlusel selgus, et võistushüppel tuleb korrektuure teha, et kõrgesse mängu kerkida.

Stardinumbriga 48 hüppetornist alla tulnud Eesti kahevõistleja sai korralikud tuuleolud, mille najalt kandus tema õhulend 130 meetri peale. Koos kohtunike hinnetega sai Ilves tulemuseks 135,7 punkti, mis andis 11. koha. Proovivõistluse võitis austerlane Mario Seidl, kes lendas lausa 145,5 meetrit ning teenis 159,6 punkti.

Seejuures on hea õhulend proovivoorus kahevõistluses väga oluline. Lisaks sellele, et korralik hüpe parandab enesekindlust, siis PCR-võistlus on vajalik, sest kui mingil põhjusel ei saa suusahüpete võistlusvooru pidada, pannakse murdmaasõiduks stardirivi paika just PCR-võistluse põhjal. Tänaste tulemuste põhjal kaotaks Ilves suusarajale minnes Seidlile üle pooleteist minuti.

Rukal on kavas kolm võistlust. Reedel järgneb hüpetele 5, laupäeval 10 kilomeetri suusasõit. Pühapäeval läbitakse rajal kõigepealt ühisstardist 10 kilomeetrit ning alles siis tehakse hüpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles