Portaal: Tänak elanuks Hyundais kui kellegi teise tiimis

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Goodwoodi kiirusefestivali ametlik koduleht avaldas nimekirja tänavuse hooaja 10st paremast WRC-sõitjast. Ott Tänaku võis leida nimekirjas teiselt kohalt.

«Tänak ei olnud 2022. aastal enamasti õnnelik, aga kuidagi oli tujust ära Tänak ikka keegi, keda tuli karta,» kirjutas portaal.

«Kohati näitasid tema katselõpuintervjuud meest, kes on kaotanud kõik huvi rallisõidu vastu, aga ometi kindlustas ta kaheksa poodiumikohta, millest kolmel oli Tänak kõrgeimal asmtel ja ta lõpetas hooaja vaid 50 punkti meistrist tagapool,» jätkati seal

«Tänaku meelepaha taga on siiski enamat. Kiirus püsis, aga tundus nagu Ott elaks kellegi teise tiimis. Ta oli rääkinud jõuliselt pärast tiimijuhi Andrea Adamo lahkumist ja oli ilmselgelt solvunud, kui palju tiim konkurentidest maha jäi. See, mis Kreekas juhtus, oli lihtsalt kirss tema õnnetu koogi otsas.

Aga kui Tänak keskendus sõitmisele, oli ta tohutult kiire. Tema võit Soomes oli esimene kord, kui Toyota kaotas oma kodurallil pärast MM-sarja naasmist. Sellele järgnes Tänakult ootamatu võit asfaldil, tiimikaaslase [Thierry] Neuville’i tagahoovis, nädalavahetusel, kus [Kalle] Rovanperä esimest korda vääratas.

Kuigi ta suutis Toyota sõitja edu väiksemaks sõita, siis Hyundai keeldus kasutamast tiimikäsklusi, et teda Neuville’ist Kreekas mööda lasta. See oli ilmselt viimane piisk nii Tänaku tiitlivõistluse osas ja tema suhetes Hyundaiga,» võttis portaal kokku Tänaku hooaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles