BLOGI Kilbi ja Himma laeks jäi Ruka MK-etapil veerandfinaal

Postimees Sport
Copy
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Täna algas Soomes Rukal murdmaasuusatamise MK-hooaeg, kui mõõtu võeti klassikasprindis. Võitis Johannes Hösflot Kläbo, Martin Himma sai 24. koha, kepipurunemise nahka läks Marko Kilbi võistlus, kes lõpetas 27. kohal. Postimees vahendas võistlust otseblogis.

Kilp alustas veerandfinaali kenasti ning püsis võistlejaterivi esimeses otsas. Poolel distantsil toimunud tagasipöördel ristus tema suusakepp norralase Haavard Solas Taugböli suusaga ning see purunes. Asenduskepi sai Kilp alles lõputõusu eel ning oli selleks hetkeks jäänud konkurentidest kaugele. Kolmanda veerandfinaali võitis eestlasega kokkupõrganud Taugböl, Kilp jäi selgelt viimaseks.

Poolel maal tundus, et Himma veerandfinaal on senistest sõitudest kõige kiirem ning eestlane hoidis tugeva sprinteri Federico Pellegrino kannul. Himma suusad libisesid teistest paremini, kuid viimasel tõusul ei suutnud ta esinelikul kannul püsida ning pidi lõpuks leppima sõidus neljanda kohaga.

Finaalid

Meeste finaalis võtsid mõõtu neli norralast, rootslane ja prantslane. Veenva ülekaaluga võtsid norralased nelikvõidu, esimesena vuhises üle finišijoone Johannes Hösflot Kläbo, järgnesid Even Northug ja Paal Golberg.

Meeste sprindifinaali tulemused

Foto: fis-ski.com

Naiste seas võidutses klassikasprindis rootslanna Emma Ribom. Kaksikvõidu kindlustas Rootsile Johanna Hägström, kes edestas fotofiniši võrdluses 0,02 sekundiga norralannat Tiril Udnes Wengi. Finišisirge alguses oli liider mullune MK-sarja sprindi arvestuse võitja, rootslanna Maja Dahlqvist, kes komistas viimases kurvis rajabarjääri ja kukkus.

Naiste sprindifinaali tulemused

Foto: fis-ski.com

Kvalifikatsioon

Meeste sprindi kvalifikatsiooni võitis Norra suusatäht Johannes Hösflot Kläbo, kes sõitis ajaks 2.25,72. Tema järel tulid Paal Golberg (+1,21), Sivert Wiig (+2,21) ja Erik Valnes (+2,28).

Eesti meestest oli stardis kolm meest ning kaks neist pääsesid edasi. Marko Kilp suutis kvalifikatsioonis sõita välja 15. koha (+4,08) ja Martin Himma jäi 21. kohale (+5,02). Ainsa mehena ei saanud meie esindajatest edasi Kaarel Kasper Kõrge, kes jäi 66 mehe konkurentsis 60. kohale.

Naiste sprindis osales eestlannadest vaid Aveli Uustalu, kes jäi kvalifikatsioonis 35. kohale. Esikoha noppis norralanna Ane Appelkvist Stenseth, kelle järel tulid kaasmaalane Tiril Udnes Weng ja rootslanna Johanna Hagström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles