Kohtunike uudne lähenemine andis võimaluse MMi ajaloo sünniks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Roozbeh Cheshmi (number 15) tähistamas ajaloolist väravat.
Roozbeh Cheshmi (number 15) tähistamas ajaloolist väravat. Foto: AFP/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Scanpix

Jalgpalli MMi kuues võistluspäev läheb jalgpalliajalukku, sest Iraani ja Walesi kohtumises nähti suurturniiride hiliseimat võiduväravat.

Iraani ja Walesi kohtumine oli äärmiselt pingeline ning mõlemapoolsete võimalustega. Suurest võitlusest andis aimu ka kohtunike antud lisaminutite arv. Nimelt lisati teisel poolajal mängule üheksa lisaminutit ning eelkõige tulid need videokorduste vaatamise tõttu.

Kohtumise lõpp kuulus enamuses mänginud Iraanile, kes kaheksandal lisaminutil enda tahtmise lõpuks sai. Ilusast kauglöögist viis Iraani 1:0 juhtima Roozbeh Cheshmi, kelle värav sündis hetkel, mil mängukell näitas 97.56. Tegemist on hiliseima võiduväravaga normaalajal, mis kunagi MMi ajaloos löödud. Iraan võitis lõpuks kohtumise 2:0.

Antud rekord sai sündida ka tänu kohtunike lähenemisele, mis puudutab lisaminutite andmist. Nimelt on MMil katsetusel eksperiment, kus kohtunikud lisavad mängule kogu aja, mis on kulutatud mängijate venitamise tõttu. Nõnda pole Katari MMil harukordne, kui kohtunik lisab mängule 10 minutit, kui tavaliselt on piirdutud kolme-neljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles