EELVAADE ⟩ Prantsusmaa ja Taani mäng on mõlema tiimi vormi õigeks lakmuspaberiks

OlyBet
Copy
Prantsusmaa ründaja Olivier Giroud säras avavoorus kahe väravaga.
Prantsusmaa ründaja Olivier Giroud säras avavoorus kahe väravaga. Foto: Li Ming/CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, D-alagrupi põnevusmängus kohtuvad Prantsusmaa ja Taani. Kohtumise avavile kõlab 26. novembril kell 18.

Kes on selle mängu soosik?

Prantsusmaa. Prantslased avaldasid avamängus rohkem muljet – Austraalia alistati kindlalt, kuna taanlased ei suutnud Tuneesia väravalukku lahti muukida. Prantsusmaa on ka tiitlikaitsja. Samas eelmise aasta EMil jõudis Taani poolfinaali, Prantsusmaa aga langes juba play-off'i esimeses ringis. Tol turniiril alustas Taani šokk-kaotusega Soomele – see mäng jääb eelkõige meelde Christian Erikseni kokkuvarisemise tõttu –, kuid jõudis lõpuks ikkagi kaugele.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Prantsusmaal peab niikuinii rida tippe eesotsas Karim Benzemaga MMi vahele jätma. Selle seltskonnaga liitus avamängu alguses vigastada saanud kaitsja Lucas Hernandez.

Taanil sai esimese vooru mängus vigastada kaitsev poolkaitsja Thomas Delaney, kelle MM on lõppenud.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Prantsusmaa näitas Austraalia vastu ladusat ründemängu. Kaks väravat lõi vanameister Olivier Giroud, ühe lisasid Kylian Mbappe ja Adrien Rabiot. Eelkõige võibki skoori oodata Mbappelt ja Giroud'lt, ent ka kõik teised ründava suunitlusega mängijad võivad igal hetkel skoorida. Näiteks võib hakata paukuma Antoine Griezmanni püss.

Taani eest on viimasel ajal kõige paremat resultatiivsust näidanud ääreründaja Andreas Skov Olsen, kes oli heas hoos nii MM-valiksarjas kui ka eelmises Rahvuste liiga tsüklis.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Võib eeldada, et eelkõige tegutsevad ettevaatlikult taanlased. Nad teavad, et kui saavad sellest mängust vähemalt punkti kätte, on kõik eeldatavalt nende endi kätes, sest viimases voorus ootab ees mäng Austraaliaga, samuti teist edasipääsukohta sihtival Tuneesial aga Prantsusmaaga. Avavooru järel liidripositsioonile asunud prantslased teavad malemängust tuttavat valemit, et niisuguses seisus viib viik edasi.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Prantsusmaa jäi Austraalia vastu küll kiirelt kaotusseisu, kuid võttis asja rahulikult, ei hakanud rapsima ning paarkümmend minutit hiljem löödigi väikese vahega kaks väravat. Teisel poolajal lisati veel kaks tükki. Mängupilt oli veenev, samas pole Austraalia veel see päris õige mõõdupuu.

Taani lootis kindlasti samuti võiduga alustada, kuid Tuneesia väravalukku ei suudetud lahti muukida. Tuleb aga arvestada asjaoluga, et turniir on pikk ning nagu eespool märgitud, alustati mullu EMi veelgi kehvema tulemusega. Taani on võimeline juurde panema, selle grupi Euroopa tiimide omavaheline mäng osutub mõlema valmisoleku parajaks lakmuspaberiks.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles