EELVAADE Messi ja Argentina lähevad Mehhiko väravalukku lahti muukima

OlyBet
Copy
Lionel Messi ja teised Argentina koondislased Kataris treeningul.
Lionel Messi ja teised Argentina koondislased Kataris treeningul. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, C-alagrupi põnevusmängus kohtuvad Argentina ja Mehhiko. Kohtumise avavile kõlab 26. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Kergelt Argentina. MMi Saudi Araabialt šokk-kaotusega alustanud argentiinlastel ei jää üle muud, kui nüüdsest alates igas mängus maksimaalselt keskenduda ja kõik välja panna. Klass on neil ju olemas, enne MMi avamängu oldi 36 kohtumises järjest kaotuseta. Kui Messi ja kompanii ühel hetkel hoogu satub, on pidurdamine ilmselt võimatu.

Samas on tegemist Ladina-Ameerika duelliga. Mehhiko on traditsiooniliselt tugev jalgpallimaa, seda tõestati ka avavooru mängus Poolaga. Mehhiklaste kaitse toimis hästi. Kindlasti püütakse teha kõik, et Argentinagi nullil hoida.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Argentinal jäi mõni soovitud mängumees Katari kaasa võtmata, ent need, kes kohapeale jõudsid, jäid avamängus terveks. Teise vooru kohtumise eel pole tulnud infot, et keegi langenuks rivist.

Mehhikol tervenes MMi eel vigastusest tippründaja Raul Jimenez, kes avamängus ka 71. minutil väljakule tuli. Pole välistatud, et nüüd näeb teda juba algkoosseisus.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina puhul ei saa me üle ega ümber nende suurimast staarist Lionel Messist. 166 koondisemänguga on ta saanud kirja tervelt 92 tabamust, sealhulgas realiseeria ta penalti mängus Saudi Araabiaga. MM-valiksarjas oli väga heas hoos ründaja Lautaro Martínez, kes lõi koos Messiga seitse väravat.

Mehhikol tasub lisaks Jimenezile jälgida Alexis Vegat. 24-aastane edurivimees oli enne MMi heas hoos, lõi Mehhiko viimasest seitsmest väravast kolm ja sahistas võrku kolmes järjestikuses matšis.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Mehhikol on turniiritabelis 1 punkt, Argentinal 0. Mõlemad teavad, et kaotada ei tohi. Teisalt on sama grupi teine mäng Poola – Saudi Araabia selleks ajaks lõppenud ja meeskonnad teavad uuenenud tabeliseisu. Kui keegi skoori avab, muutub mäng kindlasti lahtiseks, sest tagaajaja hakkab igal juhul riske võtma.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Argentina kaotas Saudi Araabiale 1:2 ja sellega on kõik öeldud. Sellest šokeerivamat tulemust MMide ajalugu ei teadnud. Juhtima pääseti penaltist küll kiirelt, kuid rohkem saudide väravalukku lahti muukida ei suudetud. Kui argentiinlased jätavad endale pinged peale, on neil asjad kehvasti.

Turniiri eel võis eeldada, et Mehhiko hakkab Poolaga võitlema teise edasipääsukoha nimel, ent Saudi Araabia võit keeras ses alagrupis kõik pea peale. Mehhiklased mängisidki Poolaga viiki, mäng oli võrdne ning väravavaht Guillermo Ochoa näitas Robert Lewandowski penaltit tõrjudes taas taset.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles