EELVAADE Üllatusvõiduga enesekindlust kogunud Jaapan püüab ka Costa Rica maha murda

OlyBet
Copy
Pall on Saksamaa väravas, esiplaanil võiduvärava autor Takuma Asano.
Pall on Saksamaa väravas, esiplaanil võiduvärava autor Takuma Asano. Foto: Matthew Childs/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, E-alagrupis lähevad vastamisi Jaapan ja Costa Rica. Kohtumise avavile kõlab 27. novembril kell 12.

Kes on selle mängu soosik?

Jaapan. Costa Rica esitas avavooru nõrgima partii, kaotades Hispaaniale seitsme väravaga ning suutmata teha ainsatki pealelööki. Jaapan seevastu üllatas võiduga Saksamaa üle. Jaapanlased teavad, et vajavad kolme punkti nagu õhku, sest sakslased pole alla andnud ning üritavad koos Hispaaniaga alagrupist edasi pääseda. Ühtlasi teab Jaapan, et mida suurem võit, seda parem.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Jaapani viimasest MMi eelsest kontrollmängust eemale jäänud Kaori Mitoma, Wataru Endo ja Hidemasa Morita olid kohtumiseks Saksamaaga kenasti koosseisus, neist Endo ka alustas mängu ja Mitoma sekkus vahetusest. Vigastusega keegi jaapanlastest välja ei langenud.

Ka Costa Rica leerist pole tulnud teateid mõne avavooru vigastuse kohta.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Jaapan vaatab eeskätt Takumi Minamino otsa. Näiteks MM-valiksarjas lõi ta kümme väravat, millest rohkem ei suutnud keegi. Samas alustas Minamino esimest mängu vahetusmeeste pingilt, Saksamaa vastu skoorisid Ritsu Doan ja Takuma Asano.

Costa Rica ootab kõige enamat nende ühelt nimekamalt mehelt Joel Campbellilt, kelle arvel on tänavu kümne kohtumisega neli tabamust.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem lahtist. Hispaania koondis näitas, et parim kaitse on rünnak ja võib eeldada, et Jaapan võtab sellest eeskuju. Ning nagu öeldud, kuluks neile igaks juhuks ära võimalikult suur võit. Aga ka Costa Rica üritab ilmselt igal võimalusel rünnata, viimases voorus Saksamaa vastu nad ilmselt jälle ei saa seda teha.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Jaapan jäi mängus Saksamaaga kaotusseisu ja oli pikka aega surve all, kuid viimase veerandtunniga pöörati mäng hoopis enda kasuks. Lisaks pidi juba mõni minut enne avaväravat tegema Saksamaa puurilukk Manuel Neuer turniiri ühe parema tõrje. Costa Rica on hoopis teisest klassist vastane ning võib eeldada, et tohutult enesekindlust saanud Jaapan jätkab nii, nagu eelmine mäng lõpetati.

Costa Rica kaotas Hispaaniale 0:7 ning tulemus ütleb kõik. Lisaks ka statistikarida pealelöökide kohta, kus ilutses 0. Kesk-Ameerika meeskond teab, et Jaapan on alagrupi jõukohaseim vastane ja püüab sest mängust võtta, mis võtta annab.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles