EELVAADE Kas Kanada suudab üllatada ka eelmise MMi finalisti Horvaatiat?

OlyBet
Copy
Kas Luka Modric suudab Horvaatia seekord võidule tüürida?
Kas Luka Modric suudab Horvaatia seekord võidule tüürida? Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, F-alagrupis lähevad vastamisi Horvaatia ja Kanada. Kohtumise avavile kõlab 27. novembril kell 18.

Kes on selle mängu soosik?

Horvaatia. Kanada võitis avavoorus Belgia vastu näidatud esitusega jalgpallisõprade südamed, kuid tabelisse see ühtegi punkti ei anna. Kui tolles kohtumises aitas kanadasi võib-olla üllatusmoment – tundus, et Belgia lihtsalt polnud nende nii tugevaks esituseks valmis –, siis horvaadid nägid mängu ära ning on kindel, et nad ei alahinda vastaseid kõige vähemalgi moel. Klass on kõrgem ikkagi eelmise MMi finalistil Horvaatial. 

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Horvaatia on üks vähestest meeskondadest, kes said MMi eel vähesed vigastatud rivvi ja on nüüd täisjõus.

Kanadal paar meest jäi koju, ent avavoor vigastuseprobleeme ei toonud.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Horvaatia kapten Luka Modrić on küll poolkaitsja, aga statistikat vaadates osaleb just tema kõige rohkem horvaatide väravates. Tänavu on ta kümnes mängus löönud kolm väravat. Ründajatest tuleb silma peal hoida Andrej Kramarićil, sest Saksamaa kõrgliigas Hoffenheimis mängiv mees on tänavu saanud kümne kohtumisega kirja neli tabamust.

Kanada edurivi veavad Cyle Larin ja Jonathan David. Tegemist on ka Euroopa klubijalgpalli mõistes tubli tasemega meestega, kellest esimene saldo koondises on 56 mängu ja 25 väravat ning teisel vastavalt 36 ja 22.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem lahtist. Kanada poolt avavoorus näidatut arvestades võib oodata, et samasuguse suhtumisega minnakse ka Horvaatia vastu. Ning ka horvaatidele meeldib rünnata. See annab lootust, et saame näha piisavalt lõbusat jalgpalli kahe atraktiivse koondise esituses. Tabeliseisust johtuvalt vajavad mõlemad ka võitu.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Horvaatia mängis avavoorus Marokoga väravateta viiki. Ehkki tabamuseni ei jõutud, näitasid mõlemad meeskonnad kvaliteetset jalgpalli, mille pealt, nagu öeldakse, saab edasi minna. Et horvaate ootab viimases voorus ees mäng väga tugeva Belgiaga, teavad nad, et nüüd on vaja võtta kolm punkti.

Kanada domineeris Belgiaga peetud kohtumises alguses täielikult, teenis ka penelti, kuid Alphonso Daviesi mitte just eriti õnnestunud löögi tõrjus vv Thibaut Courtois. Mitmel korral saadi pall väravasse, paraku suluseisust. Nüüdseks on üllatusmoment kadunud ning on huvitav näha, kuidas suudavad kanadalased teises mängus hakkama saada.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles