EELVAADE Saksamaa vajab mängus Hispaaniaga ainult võitu, vastasel korral ähvardab kiire kojusõit

OlyBet
Copy
Jaapani väravavahti ja kaitset ei suutnud Kai Havertz üle mängida. Saksamaa vajab tema väravaid, kas neid ka hakkab tulema?
Jaapani väravavahti ja kaitset ei suutnud Kai Havertz üle mängida. Saksamaa vajab tema väravaid, kas neid ka hakkab tulema? Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, E-alagrupi põnevusmängus lähevad vastamisi Hispaania ja Saksamaa. Kohtumise avavile kõlab 27. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Võimalused on võrdsed. Ehkki Hispaania sai MMi avavoorus ülisuure võidu ja Saksamaa ootamatu kaotuse, ei saa eelnevalt toimunut omavahelisse mängu üksühele üle viia. Iga mäng algab nullist, nii Saksamaa kui ka Hispaania on nii Euroopa kui ka maailma jalgpalli suurkujud ning nende omavahelised mängud on alati ettearvamatud. Saksamaa teab, et kui pärast kaotust Jaapanile tahab alagrupist edasi saada, vajab ta võitu. Selleks ajaks on läbi ka kohtumine Jaapan – Costa Rica ning seis võibki olla selline, et Jaapanil 6 punkti käes ja sakslased teavad, et viik võrdub neile sisuliselt kaotusega. Ses mõttes võib neil motivatsiooni rohkem olla. Samas on selge, et Hispaanial omakorda on motivatsiooni nii ise hästi jätkata kui ka üks suur ohtlik konkurent play-off'ist üldse välja lülitada.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Hispaaniale esimene mäng vigastatuid ei toonud.

Saksamaal jäi Leroy Sane avamängust Jaapaniga põlvevigastuse tõttu kõrvale. Kas ta saab kaasa lüüa teise vooru kohtumises, selgub ilmselt viimasel hetkel.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Hispaania jaoks on tegemist miljoni euro küsimusega. Avakohtumises Costa Ricaga skooris kuus erinevat meest. Neist vaid Ferran Torres lõi kaks väravat, aga ühe neist penaltist. Aga see oligi teada, et ses koondises suudavad paljud mehed skoorida. Enne MMi olid nii Álvaro Morata kui ka Pablo Sarabia löönud tänavustes mängudes neli väravat.

Sakslased seevastu näitasid oma haavatavust asjaoluga, et neilgi pole ühte kindlat väravamasinat. Vigastatud Timo Werneri puudumisel on rünnakul veelgi olulisem roll Kai Havertzil. Poolkaitsjatest on väravate eest hoolitsenud İlkay Gündoğan. Mängus Jaapaniga lõigi ta penaltist omade ainsa värava.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Raske hinnata. Ühelt poolt on selge, et Saksamaa vajab võitu, samas on nad piisavalt targad mitte minna Hispaania vastu pea ees ründama. Kui värav lüüakse, muutub mäng kindlasti lahtisemaks. Ning kui seis 0:0 püsib piisavalt kaua, muutub samuti lahtisemaks, sest sakslasi viik ei rahulda ja nad hakkavad sel juhul mängu edenedes võtma rohkem riske.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Hispaania alistas Costa Rica 7:0, lüües väravaid igale maitsele. Oma väravale aga ei lastud teha ühtegi pealelööki. Statistika räägib enda eest, rohkem polegi midagi lisada.

Saksamaa jäi neli aastat tagasi Venemaal peetud MMil alagruppi toppama ning Katari sõideti häbi maha pesema, ent avamängu 1:2 kaotus Jaapanile (eduseisust!) valas ainult haavadele soola juurde. Kohtumine sarnanes Argentina ja Saudi Araabia omale – avapoolajal juhtima pääsenud sakslased ei suutnud kuidagi edu suurendada ning karistati lõpuks ära mitte ühe, vaid lausa kahe väravaga. Nüüd pole taganeda enam kuhugi ja Hispaania vastu tuleb näidata samasugust mängu nagu 2014. aastal maailmameistriks tulles.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles