EMil finaali jõudnud kurlingunaiskond tagas pääsu A-divisjoni

Postimees Sport
Copy
Eesti kurlingunaiskond.
Eesti kurlingunaiskond. Foto: Ansis Ventins/WCF

Eesti kurlingunaiskond alistas õhtuses poolfinaali kohtumises Leedu naiskonna tulemusega 7:6 ning jõudis Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni finaali. Ühtlasi on poolfinaali võiduga Eestile kindlustatud koht järgmisel EMil tugevaimas A-divisjonis.

Tänases B-divisjoni finaalis kohtub Eesti Tsehhi naiskonnaga, kes alistas poolfinaalis Sloveenia tulemusega 8:7. Mõlemad finalistid on oma riigile kindlustanud koha järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste tugevaimas A-divisjonis ehk Euroopa kümne tugevaima kurlingunaiskonna hulgas.

Eesti ja Leedu poolfinaal kujunes pingeliseks ning võitja selgitati lisavoorus. Neljanda vooru järel oli seis 2:1 Leedu kasuks, kuid viiendas voorus röövisid eestlannad vastaselt kolm punkti. Leedu naiskond vastas kahe punkti röövimisega seitsmendas voorus. Kümnenda vooru järel oli seis viigis 6:6 ning võitja pidi selgitama lisavoor. Lisavoorus võitis Eesti naiskond otsustava punkti ning poolfinaali tulemus on 7:6 Eesti kasuks.

Eesti meeskond võitis täna alagruppide viimaste kohtade kohtumises Ukraina meeskonna tulemusega 6:5 ning säilitas seega Eesti koha B-divisjonis ka järgmiseks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles