Ralli maailmameister: Hyundais läksid asjad käest ning Tänak ei suutnud seda taluda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Autorallis 2003. aastal maailmameistriks tulnud Petter Solberg teeb hetkel tööd, et tema poeg Oliver saaks jätkata MM-sarjas võistlemist. Samuti kommenteeris ta Hyundais toimunut.

«Usun, et kõik saavad aru Hyundai probleemidest, kui sealt lahkub kõrgepalgaline Ott Tänak. Ta lihtsalt ei suutnud enam seda taluda. Kui tiimipealik Andrea Adamo meeskonnast lahkus, siis läks kõik hulluks. See aasta oli kõike muud kui edukas,» lausus Solberg Rootsi ajalehele Värmlands Folkbladet

Kui Tänak otsustas meeskonnast ise lahkuda, siis Hyundai heitis enne hooaja lõppu üle parda 21-aastase Oliver Solbergi. Osalise koormusega Hyundai Rally1 autoga sõitnud Norra-Rootsi rallitalent peab nüüd arvatavasti aste madalamal jätkama. Veel eelmisel nädalal räägiti erameeskonna jutust, kuhu kuuluks ka Tänak, ent seda järgmisel aastal ei juhtu.

«Olnuks väga tore Tänakuga koos sõita, aga Fordil pole sellist võimalust investeerida WRC erameeskonda. Nõnda ongi parem astuda korraks üks samm tagasi. Meie eesmärk on sõita võimalikult palju rallisid ning Oliveril on paar varianti laual. Täpne võistlusprogramm on veel selgumisel ning sõltub sponsoritest,» lisas Solberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles