EELVAADE ⟩ Kas peale jääb Lõuna-Korea kaitse või Ghana rünnak?

OlyBet
Copy
Lõuna-Korea suurim staar Son Heung-min (vasakul) avavooru mängus Uruguayga.
Lõuna-Korea suurim staar Son Heung-min (vasakul) avavooru mängus Uruguayga. Foto: IMAGO/Marcio Machado/SPP/Scanpix

Jalgpalli MMil on järg teise vooru mängude käes, H-alagrupis lähevad vastamisi Lõuna-Korea ja Ghana. Kohtumise avavile kõlab 28. novembril kell 15.

Kes on selle mängu soosik?

Võimalused on võrdsed. H-alagrupp näib eriti tasavägine ja seda kinnitas ka esimene voor. Lõuna-Korea mängis viiki kahekordse maailmameistri Uruguayga, Ghana kaotas 2:3 üheks soosikuks peetavale Portugalile. Korealased esitasid väga hea kaitsepartii, Ghana sai aga esimese Aafrika meeskonnana sel MMil mõne värava löödud. Kumma tugevused jäävad peale sel korral?

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Lõuna-Korea suurim staar Son Heung-min mängib MMil näokaitsega ning tundus, et tema kuu aega tagasi viga saanud näoluu pidas vastu. Kaitseliini tugisammas Kim Min-jae vigastas avamängus jalga, sai kaks treeninguvaba päeva ning tema osalemine teises kohtumises selgub ilmselt viimasel minutil. Avamängust eemale jäänud kaitsja Yoon Jong-gyu sai aga laupäeval lõpuks meeskonnaga koos harjutada.

Ghana pole teatanud uutest vigastatutest.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Lõuna-Korea vaatab rünnakule tormates ennekõike ühe mehe otsa. Tottenham Hotspuri staar Son oli valiksarjas seitsme väravaga nende parim väravakütt ning on vaikselt, aga kindlalt rühkimas ka riigi ajaloo parimaks skoorijaks (105 mängu, 35 väravat). Sinna, tõsi, on tal veel 23 tabamust minna. Lisaks Sonil on kahekohaline koondisteväravate arv ette näidata veel Hwang Ui-jo'l (50 mängu, 16 väravat) ja Kwon Chang-hoon'il (42 mängu, 12 väravat). Neist Kwon ei saanud avamängus väljakule.

Ghana nimekirjast võime leida kolm meest, kel koondise eest ette näidata kahekohaline väravate arv: Jordan Ayew (86 mängu, 19 väravat), Andrew Ayew (111 mängu, 24 väravat) ja Thomas Partey (41 mängu, 13 väravat). Mängus Portugaliga skooris Andrew Ayew, Jordan sekkus tema asemel 77. minutil pingilt. Ghana teise värava lõi lõpu eel Osman Bukari.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Korea jääb eeldatavalt truuks oma kaitsest lähtuvale mängustiilile ning üritab nõelata mõne terava kontrarünnakuga. Huvitavamaks läheb eeldatavalt siis, kui Ghana avaks esimesena skoori.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Lõuna-Korea ja Uruguay väravateta viik sündis kõrgetasemelises ja võitluslikus mängus, mida vaatlejad on hinnanud ka kaitsemängu etaloniks. Kaitse oli viie Kimi (väravavaht pluss neli kaitsjad olid kõik Kim'id!) vedamisel paigas, rünnakul ei suutnud Son ega tema kaaslased samamoodi muukida lahti Uruguay lukku. Ghana vastu tuleb neil ilmselt rohkem võimalusi.

Ghana jäi mängus Portugaliga 80. minutil 1:3 kaotusseisu, kuid ei alistunud, vaid lõi ühe värava tagasi ja palju ei puudunud, et jõudnuks päris lõpus ka viigini. Kaitset tuleb kindlasti parandada. Kas rünnakul suudetakse organiseeritud asiaate murda, on põnev jälgida

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles