JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu šokeeris Selver/TalTechi ja mõtleb juba karikafinaalist

Postimees Sport
Copy

Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaalid algasid väikese šokiga, kui Pärnu võrkpalliklubi oli avamängus 3:2 (23:25, 27:25, 26:24, 22:25, 15:13) üle Selver/TalTechist.

Et Balti liigas on Selver/TalTech tabeliliider ja keerulise hooaja alguse teinud Pärnu asub viimasel tabelireal, võib karikamängu tulemust eelneva hooaja valguses kahtlemata üllatuseks pidada.

Ülimalt tasavägise kohtumise otsustav vaatus kulges samuti tasavägiselt, Selver/TalTech läks 6:3 ette, ent pooli vahetati Pärnu 8:7 juhtimisel ja 11:11 viigiseisult haarasid juhtohjad külalised, võttes lõpuks 15:13 võidu.

Pärnakate mänguvankrit vedas diagonaalründaja Kaur Erik Kais, kes tõi 27 punkti (efektiivsus +16, rünnak 56%). Nurgaründaja Tony Tammiksaar toetas teda 12 (-3, 38%) ja tempomees Kristo Joosep Peterson 11 (+7, 70%) punktiga. Pärnu vastuvõtt oli 50%, rünnak samuti 50%, blokiga teeniti 14 punkti ja serviga 7 (eksiti 20 pallingul).

Selver/TalTechi poolelt tõid 16 punkti nii nurgaründajja Rauno Tamme (+10, 48%) kui ka diagonaalründaja Jan Markus Üprus (+6, 38%). Pealinna klubi vastuvõtt oli 42% ja rünnak 46%, blokist saadi 7 punkti ja servil löödi 12 ässa ja eksiti 23 servil. STATISTIKA

Karikavõistlustel selgitatakse edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes, kui mõlemal on üks võit ja üks kaotus ning ka punktide arv sama, selgub edasipääseja kuldse geimiga. 

Seeria teine kohtumine peetakse Pärnus 8. detsembril kell 19.00.

Enne mängu:

Selver/TalTech lülitas veerandfinaalis konkurentsist esiliigaklubi Tallinna Ülikooli, Pärnu oli samuti parem esiliigas pallivast AB Premium/Rae vallast.

Seeria teine kohtumine peetakse 8. detsembril kell 19.00 Pärnus.

Teises poolfinaalis kohtuvad Tartu Bigbank ja Võru Barrus võrkpalliklubi, selle paari avamäng toimub 7. detsembril Võrus ja korduskohtumine 10. detsembril Tartus.

Karikavõistlustel selgitatakse edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes, kui mõlemal on üks võit ja üks kaotus ning ka punktide arv sama, siis selgub edasipääseja kuldse geimiga.

Karikafinaalid toimuvad traditsiooniliselt meestele ja naistele samal päeval, sel aastal 17. detsembril. Karikafinaalid peetakse meeste kahest finalistist eelmisel hooajal Eesti meistrivõistlused kõrgemal kohal lõpetanud võistkonna kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles