EELVAADE ⟩ Kas Ronaldo ja Portugal jätkavad ka Uruguay vastu säravalt?

OlyBet
Copy
Cristiano Ronaldo sai avamängus ühe värava kirja, kas esmaspäeval tuleb lisa?
Cristiano Ronaldo sai avamängus ühe värava kirja, kas esmaspäeval tuleb lisa? Foto: Peter Dovgan/UK Sports/SIPA/SCANPIX

Jalgpalli MMi teise vooru viimases mängus lähevad H-alagrupis vastamisi Portugal ja Uruguay. Kohtumise avavile kõlab 28. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Kergelt Portugal. Ehkki tegemist peaks tulema enam-vähem võrdsete vastaste heitlusega, jättis avavoorus tänu Ghana üle saavutatud võidule veidi veenvama mulje Portugal. Fernando Santose hoolealused lasid küll ka endale lüüa kaks väravat, kuid võib eeldada, et sellest tehakse omad järeldused. Uruguay ei suutnud oma avamängus Lõuna-Korea kaitset lahti muukida ning ega see ole lihtne Portugaligi vastu.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Portugalil sai treeningul vigastada Danilo Pereira, kes on vähemalt alagrupimängude lõpuni eemal.

Uruguayl oli turniiri eel küsimärgi all Darwin Nunezi osalemine. Ta lõi avamängus kaasa ja peaks jätkama edaspidigi.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Kui vanasti tasus Portugali mängu puhul alati panustada Cristiano Ronaldole – on ta koondise eest löönud ikkagi rekordilised 118 väravat – siis tänavu on portugallaste eest enim skoori teinud hoopis Bruno Fernandes: viis tabamust. Avamängus skooris Ronaldo penaltist (saades esimeseks mängijaks, kes on löönud värava viiel MMil), lisaks veel Joao Felix ja Rafael Leao.

Legendaarset Uruguay ründajad Luis Suarez ja Edinson Cavani on 35 eluaastale vaatamata endiselt rivis ja löögihoos. Esimene neist on 135 kohtumisega sahistanud vastaste väravavõrku 68, teine 58 puhul, mistap on vanameistrid ka kõige loogilisemad skoorijad. Ent Uruguayl kasvab peale ka noort väge: Liverpooli ründajal Darwin Nunezil on kodumaa eest 13 mänguga kirjas küll «kõigest» 3 tabamust, teavad vutifännid täpselt, kui ohtlik mees ta tegelikult värava ees on.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Uruguay teab, et Portugal on ohtlikum vastane kui viimases voorus Lõun-Korea, ning grupi soosiku vastu viib vähemalt praegu ka viik edasi. Kindlasti üritatakse võita, aga eelkõige oma seljatagust kindlustada. Portugalil on kolm punkti käes ning nagu eespool öeldud, püütakse ilmselt just kaitset veidi kindlamaks timmida.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Portugali ja Ghana mängu avapoolajas särtsu polnud, seda enam aga tuli elu sisse teisel poolajal. Ronaldo lõi avavärava 65. minutil ning võitis lõpuks 3:2. Pürenee pallurid näitasid, et rünnakupotentsiaali on neil kõvasti.

Uruguay ja Lõuna-Korea esitasid avavooru võib-olla kõige kõrgeklassilisema kaitsepartii. Mäng lõppes 0:0, kuid mäng oli hea ning need, kellele meeldib kõva kaitsetöö, said seda nautida. Näis, kas Uruguay suudab samal lainel jätkata ka Ronaldo ja Co vastu.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles