MK-sarjas 15. kohta hoidev Himma järgmisel etapil ei stardi, Rehemaa sõnul ei jää asi raha taha

Karl Mihkel Eller
Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatamise hooaja avas kolmest võistlusest koosnenud Ruka minituur Põhja-Soomes. Martin Himma lõpetas reedese sprindi 24., laupäevase eraldistardi 20. ja pühapäevase jälitussõidu 22. kohal. MK-sarja punktitabelis on ta praegu 114 punktiga 15. kohal. Hoolimata heast üldarvestuse kohast ei näe teda stardis järgmisel nädalal Lillehammeri MK-etapil. Miks?

Eesti koondise peatreener Aivar Rehemaa tõdes, et tema jaoks ei tulnud Ruka MK-etapil näidatud tulemused suure üllatusena, kuid võistlus läks paremini, kui ta lootis. «Sprindipäev oli hea, aga kaks sellist distantsipäeva tulid ka otsa. Eelvõistlused andsid lootust, aga MK-etapp on teine asi. Siin olid maailmatasemel vennad vastas, aga poisid olid väga tublid ja näitasid tõelist sisu,» tunnustas Rehemaa oma hoolealuseid.

Nii head hooaja algust pole Eesti murdmaasuusakoondis teinud juba mitu hooaega. Just stabiilne esinemine tähendab, et Himma on MK-sarja punktitabelis 15. kohal. Millal oli Eesti suusataja viimati MK-sarjas nii kõrgel kohal? «Ega ei mäletagi. Loodan, et suusasõbrad peavad hakkama ajalooarhiive kõvast tuhnima. Täna teevad eestlased häid tulemusi ja loodan, et positiivseid üllatusi tuleb veel,» vastas Rehemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles