FOTOD JA VIDEOD Brüsselis puhkesid pärast jalgpallimatši kaotust Marokole rahutused (12)

Postimees Sport
Copy
Vastasseis toimus Belgia märulipolitsei ja Maroko fännide vahel.
Vastasseis toimus Belgia märulipolitsei ja Maroko fännide vahel. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Belgia jalgpallikoondis kaotas MM-finaalturniiril 0:2 Marokole, mis vallandas Brüsselis väikest mõõtu linnalahingud, mille peatamiseks pidi sekkuma märulipolitsei.

Kogu kohtumist sai Brüsselis mitmes avalikus kohas teleekraanidelt jälgida ning Belgia meedia andmetel läks olukord pärast kaotust täiesti käest. Ajalehe De Standaard andmetel põhjustasid sajad märatsema hakanud noored ulatuslikku hävingut.

Mõned märatsejad viskasid paugupomme, lõhkusid linnaruumi infrastruktuuri, aga süüdati ka autosid. Politsei reageeris rahutustele suurte jõududega. Fotodelt oli näha märulipolitseinikke, kahte veekahurit, märatsejate taltsutamiseks kasutati pisargaasi.

«Kell 15.22 otsisid kümned inimesed, kellest osa kandis balaklavat, politseiga konflikti,» ütles politsei pressiesindaja Ilse Van de Keere. Peamiselt provotseerisid politseid Maroko kogukonna noored, kes loopisid võimuesindajaid pudelite ja prügiga.

«Me tahame lihtsalt tähistada, aga politsei ei lase, nii et see tekitab pingeid,» ütles Mohammed ajalet De Standaarile. Politseil õnnestus korrarikkujad kesklinnast eemale ajada kella 18 paiku.

Linnapea Philippe Close mõistis Twitteri vahendusel rahutused hukka ja soovitas toetajatel kesklinna mitte tulla. Ta ütles, et on andnud politseile korralduse korrarikkujate suhtes alustada menetlust.

«Kurb näha, kuidas vähemus kasutab olukorda ära, et põhjustada mässu,» ütles Belgia siseminister Annelies Verlinden. Tema sõnul teevad politseijõud kõik, et sellele lõpp teha, ja annavad endast parima, et lähipäevil märatsejad identifitseerida.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles