EELVAADE Senegal ja Ecuador mängivad elu ja surma peale

OlyBet
Copy
Ecuadori parim väravalööja Enner Valencia sai viimases mängus vigastada.
Ecuadori parim väravalööja Enner Valencia sai viimases mängus vigastada. Foto: IMAGO/Marcio Machado/SPP

Jalgpalli MMi viimase vooru kohtumises A-alagrupis lähevad vastamisi Ecuador ja Senegal. Mängu avavile kõlab 29. novembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Kergelt Ecuador. Kuid pigem on oodata võrdset kohtumist. Mõlemal koondisel on viimases voorus kaalul ei rohkem ega vähem kui alagrupist edasipääs. Seega kuskilt midagi tagasi hoida enam ei ole. Ecuadori olukord on parem, sest neid viiks kaheksandikfinaali ka viik.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ecuadori koondise suurim küsimärk on, millises seisus on Enner Valencia. 1:1 viigiga lõppenud mängus Hollandi vastu oma turniiri kolmanda värava löönud ründaja lahkus väljakult kanderaamil, sest tegi liiga põlvele. Jeremy Sarmiento on küll mänguküps, aga päris 90 minuti vormis ta ilmselt veel ei ole. Robert Arboleda pole sel MMil veel väljakul käinud.

Senegali mängijad tulid teisest mänguvoorust läbi ilma vigastusteta. Hea uudis on kindlasti see, et turniiri eel küsimärgi all olnud RB Leipzigi kaitsja Abdou Diallo on mõlemas kohtumises teinud kaasa täismängu.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Ecuador on MMil löönud kolm väravat, kõigi nende autor on Enner Valencia. 33-aastane ründaja jagab Prantsusmaa tähe Kylian Mbappéga ka MMi parima skoorija tabelit. Kui Valencia vigastus tal mängida ei luba, saab Ecuador alati vaadata ka teise tipuründaja Michael Estrada otsa, kes oli kuue väravaga valiksarjas nende parim skoorija.

Ka Senegal on löönud kolm väravat, kuid kõigil neil on erinev autor. Mängus Katari vastu said jala valgeks Boulaye Dia, Famara Diédhiou ja Bamba Dieng. Kindlat väravalööjat pole Senegalil välja kujunenud, kuid kui kelleltki väravat loota, siis võiks see olla Famara Diédhiou, kes on 11 koondiseväravaga Senegali parim ründaja MMil.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Nii ja naa. Arvestades mängu kaalu, võiks eeldada pigem ettevaatlikumat mängu. Ent fakt on see, et kui Senegal tahab alagrupist edasi pääseda, peab ta lööma ühe värava rohkem kui Ecuador. Seega võiks Senegal kindlasti olla üritavam pool.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Ecuador alustas MMi veenva 2:0 võiduga Katari üle ning näitas teises voorus Hollandi vastu sisu, kui võitles kaotusseisust välja 1:1 viigi. Tegelikult soovinuks Ecuador ilmselt enamat, sest oli kohtumises üritavam pool. Ecuadori mänge MMil on seni iseloomustanud agressiivsus ja innukus.

Senegal kaotas avavoorus 0:2 Hollandile, kuid tegelikult vääris enamat. Holland avas mänguskoori alles 86. minutil ning eelnevalt oli paremad momendid tegelikult Senegalil. Katari vastu pani Senegal oma paremuse juba kindlalt maksma, teenides 3:1 võidu. 

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles