EELVAADE Alagrupist edasipääs võiks Hollandil olla vormistamise küsimus

OlyBet
Copy
Holland vajab alagrupist edasi saamiseks Katari vastu viiki, kuid võit tagaks grupi esikoha.
Holland vajab alagrupist edasi saamiseks Katari vastu viiki, kuid võit tagaks grupi esikoha. Foto: Marcio Machado/ZUMA Press/Scanpix

Jalgpalli MMi viimase vooru kohtumises A-alagrupis lähevad vastamisi Holland ja Katar. Mängu avavile kõlab 29. novembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Kuigi Holland pole sel MMil näidanud kõige veenvamaid esitusi, on nad Katari vastu ülikindlad soosikud. Holland vajab alagrupist edasisaamiseks vähemalt viiki, mis ei tohiks liiga raske ülesanne olla. Kataril pole mängus enam midagi peale au ja väärikuse.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Katari ründaja Ahmed Alaaeldin jäi 1:3 kaotusmängust Senegaliga eemale, kuid 29-aastane ründaja võib Hollandi vastu siiski mänguvalmis olla.

Reielihase vigastuse käes vaevlev Hollandi ründaja Memphis Depay sekkus eelmises mängus Ecuadori vastu vahetusest, mängides terve teise poolaja. Loogika ütleb, et Depay saab Katari vastu puhkust, et olla mänguvalmis kaheksandikfinaalis. Sinna tuleb Hollandil muidugi veel pääseda.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Hollandi väravate eest on sel MMil hoolitsenud Cody Gakpo ja Davy Klaassen, kes mõlemad tahaksid oma väravatearvu kasvatada. Sama mõttega läheb väljakule ka ääreründaja Steven Bergwijn, kes on sel aastal löönud koondise eest küll viis väravat, ent MMil on veel kuival.

Katari ajaloo esimese värava MM-finaalturniiril lõi 1:3 kaotusmängus Senegaliga Mohammed Muntari. Hollandi vastu on Kataril skoorida muidugi raske, kuid selle ülesandega saadetakse väljakule ründaja Almoez Ali, kes on 87 koondisemänguga löönud 42 väravat, mis pole just paha statistika.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

On oodata ühepoolset kohtumist, kus mäng käib peaasjalikult Katari väljakupoolel. Ühest küljest pole ju Kataril kaotada enam midagi ning nad võiksid julgelt mängima minna, kuid nii võib Holland neil puuri täis lüüa. Nii võiks Katari esimene eesmärk olla kaitses asjad korras hoida, kuigi see pole neil MMil väga välja tulnud.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Holland teenis avamängus Senegali vastu raske võidu ning leppis siis viiki Ecuadoriga. Hollandi mängupilt sel MMil on olnud kõike muud kui veenev. Ecuadoriga mängus suudeti värav lüüa oma ainsast raami läinud löögist. Kui Holland tahab sel MMil kuhugi jõuda, tuleb mängus Katariga oma masinavärk käima saada ja see enesekindlus kaheksandikfinaali kaasa võtta.

Katar on MMi kõige nõrgem koondis. Eriti halb oli nende partii avamängus Ecuadoriga. Teises mängus Senegaliga oli pilt küll parem, ent initsiatiiv ja kontrolli hoidis siiski Senegal.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles