BLOGI ⟩ Brasiilia alistas Šveitsi ning kindlustas koha kaheksandikfinaalis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Casemiro.
Casemiro. Foto: REUTERS/Carl Recine/SCANPIX

Jalgpalli MMi üheksas võistluspäev viis G-alagrupis kokku avamängus võidukad olnud Brasiilia ja Šveitsi. Suursoosikuna mängule vastu läinud Brasiilia teenis pärast pikka võitlust 1:0 võidu.

Enne mängu:

Mõlemad meeskonnad alustasid MMi võidukalt. Mängulusti leidnud Brasiilia mängis 2:0 üle Serbia ning Šveits sai omakorda 1:0 jagu Kamerunist. Mängupilt oli oluliselt veenvam tänavuse MMi suursoosikuks oleval Brasiilial, kes võinuks Serbiale lüüa palju rohkem väravaid, ent realiseerimine polnud kõige parem.

Šveits ja Brasiilia on ajaloos kohtunud varasemalt neljal korral. Neist kaks toimusid MM-finaalturniiridel. 1950. aastal mängiti 2:2 viiki ning punktid jagati pooleks ka neli aastat tagasi toimunud finaalturniiril Venemaal. Tolle mängu poolajal, mil lõunaameeriklased juhtisid 1:0, näis, et lõppseisuks kujuneb nii 3:0, siis tegelikkuses jõudis hoopis Kesk-Euroopa tiim 1:1 viigini.

Tänasest kohtumisest jääb kindlasti eemale kaks Brasiilia põhimängijat. Nende seas ka Brasiilia suurim staar Neymar vigastas avavooru mängus hüppeliigest, vahetati 79. minutil välja ja oli pingil pisarais. Selge on see, et vähemalt alagrupiturniiri lõpuni ta kaasa lüüa ei saa. Sama vigastuse tõttu jääb esmaspäevasest mängust eemale ka Danilo. Samas on Brasiilial nendetagi ülitugev koosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles