Iraani jalgpalliliit nõuab USA eemaldamist MMilt

Toimetas Ville Arike
Copy
Iraani jalgpallurid rõõmustavad pärast 2:0 võitu Walesi üle.
Iraani jalgpallurid rõõmustavad pärast 2:0 võitu Walesi üle. Foto: Marcio Machado/Sport Press Photo via ZUMA Press/Scanpix

Maailmapoliitika ühed suuremad vihavaenlased Iraan ja USA loositi jalgpalli MMil samasse alagruppi ning kohtuvad teisipäeval omavahel. Pinged kruvitakse üles juba enne mängu.

B-alagrupi seis on kahe vooru järel põnev, mängu Iraan – USA võitja pääseb igal juhul play-off'i. Viigi korral pääseb edasi Iraan juhul, kui Wales ei võida Inglismaad. Mõlemad kohtumised algavad teisipäeval Eesti aja järgi kell 21, seega on USA ja Iraani vastasseisus väga palju mängus.

Ent Iraani jalgpalliliit ei mõtle praegu üldse mängule, vaid asjaolule, et saaks selle hoopis ära jätta! Rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) kutsutakse USAd nende tehtud sotsiaalmeediapostituse tõttu MMilt eemaldama, vahendas portaal sportbible.com.

Nimelt avaldati USA koondise ametlikul Twitteri kontol pilt B-alagrupi tabeliseisust. Iraani trikolooril puudus seal aga «Allahi» embleem. Iraani riikliku meediaagentuuri Tasnim teatel on USA sellega rikkunud FIFA reeglite punkti 13 ning peaks saama vähemalt kümne mängu pikkuse, kindla perioodi või nendega samaväärse distsiplinaarkaristuse.

«Iraani jalgpalliliidu juriidiline nõustaja teatas, et alaliit esitab USA meeskonna kohta FIFA eetikakomiteele kaebuse seoses asjaoluga, et USA jalgpallimeeskond ei austa Iraani Islamivabariigi lippu,» seisis teates.

Iraani mängijad alustasid MMi protestiga kodumaal valitseva režiimi vastu, nad ei laulnud enne avamängu Inglismaaga (Iraan kaotas 2:6) riigi hümni.

USA pool teatas, et Iraani lipult eemaldati embleem Iraanis inimõiguste eest võitlevate naiste toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles