Taas Hapoeli koosseisu pääsenud Vene tabas hästi ja aitas alistada Euroliiga klubi

Toimetas Ville Arike
Copy
Siim-Sander Vene käsi oli kuum.
Siim-Sander Vene käsi oli kuum. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene mängis olulist rolli tema koduklubi Jeruusalemma Hapoeli 80:75 võidus Iisrael liiga liidri Tel Avivi Maccabi üle.

Vene kuulus koduliigas üle nelja mängu taas Hapoeli koosseisu – sealmail on välismängijate piirang ja keegi peab igas voorus jääma pealtvaatajaks – ning kasutas avanenud võimaluse hiilgavalt ära. Ta tabas kõik kolm kolmepunktiviset, kaheseid kahest ühe, ning kogus 30 minutiga 11 punkti ja 4 lauapalli. Võitjate resultatiivseimaks kerkis 20 punktiga Khadeen Carrington.

Euroliigasse kuuluv Maccabi oli Iisraeli liigas seni võitnud kõik mängud. Nüüd jagab ta viie võidu ja ühe kaotusega esikohta Tel Avivi Hapoeliga. Jeruusalemma Hapoelil on sama võitude arvu juures üks kaotus rohkem.

Ka Itaalias mängis kaks eestlast Euroliiga meeskondade vastu. Joonas Riismaa kerkis 12 punktiga Brindisi suurimaks korvikütiks, kuid meeskond kaotas võõrsil Bologna Virtusele 68:98. Mikk Jurkatamm ei saanud tosina minutiga kätt valgeks, kuid andis 3 korvisöötu, Treviso aga kaotas kodus Milano Armanile 80:93.

Kaspar Treier (5 min, 2 p) ja Sassari pidid võõrsil tunnistama Pesaro 81:75 paremust.

Virtus jätkab 8 vooru järel täiseduga, Armanil on 7 võitu. Brindisi ja Sassari on kogunud 3, koos nelja teise meeskonnaga viimast kohta jagav Treviso 2 võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles