EELVAADE Iraan ja USA peavad lahingu alagrupist edasipääsu nimel

OlyBet
Copy
Iraanil on MMil kirjas võit ja kaotus. Viimases voorus mängitakse edasipääsu nimel USAga.
Iraanil on MMil kirjas võit ja kaotus. Viimases voorus mängitakse edasipääsu nimel USAga. Foto: Marcio Machado

Jalgpalli MMi B-alagrupi viimases voorus kohtuvad Iraan ja USA. Kohtumise avavile kõlab 29. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Soosik on USA, kuid tuleb tõdeda, et koondise võiduta periood on veninud nüüd juba õige pikaks. Viimati said ameeriklased võidurõõmu maitsta juunis ehk vahepeal on tehtud neli viiki – neist kaks MMil – ja saadud üks kaotus. Paberil on Iraan küll nõrgem meeskond, kuid tabeliseis on neil parem. USA peab edasipääsuks kindlasti mängu võitma, Iraanil võib – aga ei pruugi – piisata ka viigist.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Iraanil on mitmeid probleeme. Ründajat Sardar Azmoun segab säärelihasevigastus ning tema osalemine on kahtlane. Avamängus Inglismaaga peavigastuse saanud väravavaht Alireza Beiranvand ei kuulunud teises mängus Walesiga isegi pingile. Alireza Jahanbakhsh jätab mängu vahele kahe kollase kaardi tõttu.

USA mängijad peaksid kõik olema rivis. Weston McKennie'l oli probleeme kubemelihasega ja Yunus Musahil varbaga, kuid teises voorus Inglismaa vastu olid mõlemad poolkaitsjad algrivistuses.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

USA on sel MMil löönud vaid ühe värava ning selle autoriks oli Timothy Weah. USA MM-koondise resultatiivseim mees on 21 väravaga Christian Pulisic, kes andis Weahi väravale söödu. Mängus Inglismaaga oli ta ise tabamusele väga lähedal, kuid löök lendas latti.

Iraan on MMil löönud neli väravat. On tähelepanuväärne, et neist kolm on sündinud hilistel lisaminutitel – mängus Inglismaaga 90+13. ja mängus Walesiga 90+8. ja 90+11. minutil. Iraani koondise resultatiivseim mängija MMil on kahe Inglisamaale löödud väravaga FC Porto ründaja Mehdi Taremi, kes on ka Iraani penaltilööja. Väravaid võiks oodata ka Leverkuseni Bayeris leiba teenivalt ründajalt Sardar Azmounilt, kuid tema osalemine pole kindel.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Nii üht kui ka teist. Seni on USA mänginud MMil kaitsele orienteeritult. Kohati on USA ründemäng näidanud küll potentsiaali, ent I-le on täpp jäänud panemata. USA ongi sel MMil löönud ainult ühe, kuid lubanud ka endale vaid ühe lüüa. Kui aga USA tahab alagrupist edasi pääseda, peab ta Iraani võitma. Seega võiks eeldada, et USA läheb ründama.

Iraan sai avavoorus Inglismaalt 2:6 loputada ning alustas seetõttu teise vooru mängu Walesiga väga ettevaatlikult. Poolajapausilt naasis aga hoopis teistsugune, ründav meeskond. Nagu Iraanil sel MMil kombeks – mida hilisem on minut, seda ohtlikumaks meeskond vastaste väravale muutub.

Iraan võib edasi pääseda ka viigiga, kuid kui Wales peaks alistama Inglismaa, tekiks Inglismaa, Iraani ja Walesi vahel surnud ring. Esimese viigilautajana arvestatakse üldist väravate vahet ja praegu on see nii Walesil kui ka Iraanil -2, Inglismaal +4.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Avamängus Walesiga õnnestus USAl 1:0 juhtima minna, misjärel tõmbuti kaitsesse ning üritati mängu surmata, kuid ebaõnnestunult. Samas võinuks USA veelgi skoorida, kui vaid need viimased söödud oleksid õnnestunud. Nii tuli leppida 1:1 viigiga. Inglismaaga mängus kaitses USA distsiplineeritult, kuid suutis mängu peale tekitada vaid ühe ohtliku momendi. Samas hoiti Inglismaa nullil ehk tabelisse kirjutati teine viigipunkt.

Avavoorus oli Iraan Inglismaaga suures hädas ning pidi leppima 2:6 kaotusega, mis räägib enda eest. See tegi nad teiseks mänguks Walesiga ettevaatlikuks, kuid poolajapausil muudeti mänguplaani. Iraan pani rünnakutega Walesi surve alla ja teenis 2:0 võidu. Tuleb siiski märkida, et need väravad lõi Iraan kümnemehelisele Walesile, sest 86. minutil sai väravavaht Wayne Hennessey punase kaardi.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles