EELVAADE Kui Wales tahab edasi pääseda, tuleb Inglismaa puur täis lüüa

OlyBet
Copy
Gareth Bale peab tegema väga hea mängu, et Walesil üldse Inglismaa vastu lootust oleks. Seni on Walesi koondise kapten olnud pigem nähtamatu.
Gareth Bale peab tegema väga hea mängu, et Walesil üldse Inglismaa vastu lootust oleks. Seni on Walesi koondise kapten olnud pigem nähtamatu. Foto: Marcio Machado/ZUMA Press/Scanpix

Jalgpalli MMi B-alagrupi viimases voorus kohtuvad Inglismaa ja Wales. Kohtumise avavile kõlab 29. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Tugev soosik on Inglismaa, kes tahab kindlustada alagruppi võita. Selleks võib piisata viigist, kuid võit garanteeriks esikoha. Seega võiks mänguks häälestatus olla Inglismaal üsna hea. Ka Walesil on võimalus alagrupist edasi pääseda. Selleks tuleb Inglismaa alistada ja loota USA ja Iraani mängus viigile. Kui Wales suudab Inglismaa alistada nelja väravaga, pääsetakse edasi sõltumata teise mängu tulemusest.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Inglismaal peaks kõik mängijad rivis olema. Harry Kane sai alagrupivooru esimeses mängus kerge hüppeliigesevigastuse, kuid kuulus teises voorus USA vastu algrivistusse. Vahepeal haigestunud Harry Maguire on samuti täie tervise juures. Lisaks on mänguvalmis Kyle Walker, keda eelnevalt segas kubemelihasevigastus.

Wales peab hakkama saama ilma väravavahi Wayne Hennessy'ta, kes sai eelmises mängus punase kaardi. Vigastustega Walesil probleeme pole.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Inglismaa parim väravalööja MMil on kahe tabamusega Bukayo Saka. Skoori on teinud veel Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford ja Jack Grealish. Kindlasti tahaks lõpuks jala valgeks saada ka koondise kapten ja esiründaja Harry Kane, kellel praegu on statistikas kaks väravasöötu.

Wales on löönud MMil vaid ühe värava ning sedagi penaltist, mille realiseeris Gareth Bale. Tema on ka mängus Inglismaaga Walesi koondise kõige tõenäolisem väravalööja, kuigi eelmises mängus Iraani vastu oli ta nähtamatu.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Oodata on lahtist mängu, sest kui Wales tahab kindlasti edasi pääseda, tuleb Inglismaa alistada nelja väravaga. See tähendab, et Wales peab riskima, mis omakorda tekitab ruumi Inglismaale, kelle ründemängu tugevust pole mõtet kahtluse alla seada.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Inglismaa korraldas MMi avamängus Iraanile väravatesaju, teenides 6:2 võidu. Teises voorus USA vastu ei suutnud aga Inglismaa vastaste kaitset lahti muukida. Inglismaa oli küll üritavam pool, kuid liigseid riske nad võtta ei tahtnud, sest 0:0 viik viis nad ikkagi alagrupi liidriks.

Wales on MMil mänginud vaid ühe hea poolaja. Seda avamängus USA vastu, kui suutis teisel poolajal 0:1 kaotusseisust välja rabeleda ja teenida 1:1 viigi. Mängus Iraaniga jäi Wales vastaste rünnakulaviini alla ning pidi leppima 0:2 kaotusega. Erilist lootust seni nähtu Walesile ei anna.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles