Tomingas on hooaja eel mõõdukalt optimistlik, Zahkna ettevalmistus sai tagasilöögi

Karl Mihkel Eller
Copy
Rene Zahkna (vasakul) ja Tuuli Tomingase jaoks on iga MK-etapp suure kaaluga, kuid kõige olulisemaks võistluseks on 8.-16. veebruarini toimuv MM Oberhofis.
Rene Zahkna (vasakul) ja Tuuli Tomingase jaoks on iga MK-etapp suure kaaluga, kuid kõige olulisemaks võistluseks on 8.-16. veebruarini toimuv MM Oberhofis. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval tehakse Soomes Kontiolahtis algust laskesuusatamise MK-hooajaga. Kaheksaliikmelist Eesti koondist veavad Rene Zahkna ja Tuuli Tomingas, kes ihkavad näidata paremaid tulemusi kui mullu. Zahkna sõiduvorm on teinud natuke vähikäiku, kuid Tomingase sihiks on pääseda stabiilselt 20 parema sekka.

Tomingas, kelle eelmisele hooajale jättis jälje suvisel ettevalmistusel haigestumine, on seekord treeninud rahulikumalt, kuid usub, et on kolmapäevase 15 km tavadistantsi eel heas vormis. «Mul pole tagasilööke olnud, otsest põhjust halvaks vormiks hetkel ei ole,» ütles Tomingas, kelle eelmise hooaja parimaks tulemuseks jäi avaetapil Östersundi sprindis saadud 21. koht. 27-aastase Tomingase karjääri parim tulemus pärineb kahe aasta tagant just Kontiolahtist, kui lõpetas sprindi seitsmendana.

Eestlased Kontiolahti MK-etapil

Naised: Tuuli Tomingas, Regina Ermits, Susan Külm ja Johanna Talihärm

Mehed: Rene Zahkna, Kristo Siimer, Raido Ränkel ja Robert Heldna

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles