Itaalia tippklubis valitseb kaos: kogu Juventuse juhtkond astus tagasi

Christopher Krutto
Copy
Juventuse asepresident Pavel Nedved (vasakul) ja president Andrea Agnelli.
Juventuse asepresident Pavel Nedved (vasakul) ja president Andrea Agnelli. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Terve Torino Juventuse jalgpalliklubi juhatus andis teada, et astub tagasi.

Kuigi Juventus on olnud praeguse sajandi Itaalia edukaim jalgpalliklubi, siis viimased paar hooaega pole loodetud edu nähtud ja lisaks on ka klubi rahaline seis sisuliselt katastroofiline. Möödunud hooajal neljandaks jäänud Itaalia gigant jäi eelmisel hooajal 254,3 miljoni euroga miinusesse.

Möödunud aasta novembris alustas Itaalia politsei uurimist klubi tegutsemise kohta mängijateturul. Täpsemalt keskenduvad ametivõimud aastatel 2019–2021 teenitud tulule mängijate registreerimisõiguse eest.

Tagasiastujate sekka kuulusid ka Juventuse president Andrea Agnalli ja asepresident ning Tšehhi jalgpallilegend Pavel Nedved. Otsus tehti, et anda uuele juhatusele võimalus tegeleda klubi vaevavate probleemidega.

Väidetavalt esitas Itaalia börsil registreeritud Juventus investoritele väärinformatsiooni ning tegi arveid olematute tehingute kohta. Klubi ise on süüdistused tagasi lükanud.

Juventuse aktsionärid kohtuvad 18. jaanuaril, et valida klubile uus juhatus.

Itaalia kõrgliigas hoiab Juventus 15 mängu järel 31 punktiga kolmandat kohta. Meistrite liigas aga kukuti juba alagrupifaasis välja ning eurohooaega jätkatakse kevadel Euroopa liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles