EELVAADE Taanil on viimases voorus selg vastu seina

OlyBet
Copy
Taani peab kaheksandikfinaali pääsemiseks alistama Austraalia.
Taani peab kaheksandikfinaali pääsemiseks alistama Austraalia. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMi D-alagrupi viimases voorus mängivad Austraalia ja Taani. Kohtumise avavile kõlab 30. novembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Kindel soosik on Taani, kes vajab alagrupist edasipääsemiseks võitu. Kuid Austraaliat ei tohi kindlasti alahinnata ja Taani teab seda, sest neli aastat tagasi Venemaal mängisid samad koondised alagrupis 1:1 viiki. Selline tulemus sobiks Austraaliale hästi, sest tagaks tõenäoliselt koha kaheksandikfinaalis. Kuid seda vaid siis, kui Tuneesia ei suuda Prantsusmaad võita.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Taani koondis peab hakkama saama ilma kontrolliva poolkaitsja Thomas Delaneyta, kelle turniiri lõpetas Tuneesiaga mängus saadud põlvevigastus. Ülejäänud mehed on Taanil terved.

Austraalia on mänguks Taaniga täisrivistuses.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Austraalia eest on sel MMil jala valgeks saanud Craig Goodwin ja Mitchell Duke. Austraalia MM-koondise resultatiivseim mees on aga Matthew Leckie, kes on 73 koondisemänguga sahistanud võrku 13 korral. Valiksarjas oli nende parim väravakütt Jamie Maclaren (26 mängu, 8 väravat).

Taani ainsa värava lõi mängus Prantsusmaaga Andreas Christensen. Häid esitusi on Taani koondise särgis näidanud ääreründaja Andreas Skov Olsen, kes sahistas Tuneesiaga mängus ka võrku, kuid jäi VARiga määratud suluseisu tõttu sellest ilma.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Taani on ründav meeskond ning tabeliseisu vaadates pole neil enam midagi tagasi hoida. Seega on panused lahtisele mängule. Austraalia võimalused tekivad ilmselt vasturünnakutest.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Avamängus Tuneesiaga kuulus Taanile küll initsiatiiv, kuid oma võimalusi ei suudetud realiseerida ning leppida tuli 0:0 viigiga. Prantsusmaaga mängus hoidis Taani esimesed 45 minutit kaitses asjad korras, kuid teisel poolajal pani Prantsusmaa sisse uue käigu ja läks juhtima. Taani näitas võitlusvaimu ja suutis kaotusseisust küll välja tulla, aga mängu lõppfaasis sai Prantsusmaa ikkagi 2:1 võidu kätte.

Austraalia on mänginud MMil täitsa korralikult. Prantsusmaale jäädi küll 1:4 alla, kuid mängupilt polnud midagi katastroofilist. Tuneesia vastu tegi Austraalia tugeva esimese poolaja ning läks mängu juhtima. Teisel poolajal läks initsiatiiv küll Tuneesiale, kuid Austraalial olid asjad kontrolli all.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles