Iraani mängijate karm olukord: kui hümni ei laula, satuvad pereliikmed vangi ja piinakambrisse (3)

Christopher Krutto
Copy
Iraani jalgpallikoondise liikmed.
Iraani jalgpallikoondise liikmed. Foto: Marcio Machado/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Iraani jalgpallikoondise liikmed avaldasid Inglismaaga mängu eel toetust kodumaal toimuvatele protestidele, jättes laulmata riigi hümni, kuid nüüd neile enam sellist võimalust ei jäeta.

Nimelt kirjutab CNN, et Iraani koondislaste pereliikmeid ähvardab vangistus ja piinamine, kui mängijad ei käitu mängus USAga nii, nagu neilt nõutakse.

Pärast kohtumist Inglismaaga kutsuti mängijad Iraani revolutsioonilise kaardiväe esindaja juurde vaibale. CNNiga rääkinud allika sõnul ähvardati nende peresid vägivalla ja piinamisega, kui nad ei laula kaasa riigi hümni või liituvad võimul oleva režiimi vastaste protestidega.

Maineka väljaande sõnul viibib Kataris kümneid Iraani revolutsioonilise kaardiväe töötajaid, kes jälgivad Iraani mängijaid ning teevad kindlaks, et nad välismaalastega ei kohtuks.

Iraani koondise portugallasest peatreener Carlos Queiroz kohtus väidetavalt eraldi kaardiväe ohvitseridega pärast seda, kui mängijaid ja nende peresid oli ähvardatud. Allikas ei öelnud, millest täpsemalt räägiti.

Algselt lubati mängijatele väidetavalt kingitusi ja autosid, kuid pärast Inglismaa mängu eel hümni laulmata jätmist asuti neid ähvardama. Lisaks kavatseb Iraani režiim saata mänguks USAga staadionile tuhandeid võltsfänne, et luua kunstlikult neile sobilikku atmosfääri.

Iraanis puhkesid suured rahutused pärast seda, kui kombluspolitsei käe läbi hukkus 22-aastane Mahsa Amini, keda süüdistati peakatte valesti kandmises.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles