Tuneesia proovib korda saata imet, millesse isegi fännid enam ei usu

OlyBet
Copy
Prantsusmaa ründaja Kylian Mbappe on sel MMil olnud väga heas tujus ja see kajastub ka tema mängupildis.
Prantsusmaa ründaja Kylian Mbappe on sel MMil olnud väga heas tujus ja see kajastub ka tema mängupildis. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMi D-alagrupi viimases voorus mängivad Tuneesia ja Prantsusmaa. Kohtumise avavile kõlab 30. novembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Prantsusmaa. Tiitlikaitsja on küll koha kaheksandikfinaalis juba kindlustanud, kuid isegi varumeestega mängides on Prantsusmaa selge soosik. Ka Tuneesial on lootust edasi pääseda, kuid selleks tuleb Prantsusmaad võita ja loota, et Austraalia ei saa jagu Taanist.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Avamängus vigastas Prantsusmaa äärekaitsja Lucas Hernandez põlve ning tema jaoks on turniir lõppenud. Heaks uudiseks on aga kaitsja Raphael Varane paranemine, kes lõpetas kuupikkuse vigastuspausi mängus Taaniga. Kingsley Coman jättis küll ühe treeningu vahele, kuid sekkus eelmises voorus vahetusest.

Tuneesia läheb mängule vastu täisrivistuses.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Prantsusmaa puhul sõltub see sellest, kellele peatreener Didier Deschamps puhkust annab. Mõstagi on nende ohtlikuim ründaja Kylian Mbappé, kes sel MMil löönud kolm väravat. Väravat tahab kindlasti lüüa ka Olivier Giroud, sest järgmine tabamus oleks tema koondisekarjääri 52. ja tõstaks ta kõigi aegade parimaks. Praegu jagab ta seda tiitlit Theirry Henryga. Näljane on ka Antoine Griezmann, kes on seni olnud kuival.

Tuneesia pole MMil veel väravat löönud. Tuneesia lootused on kindlasti Youssef Msaknil, sest kui tema värava lööb, siis üldiselt Tuneesia võidab. 14 mängust on nii läinud 12 korral. MM-koondise resultatiivseim on aga Wahbi Khazri (72 mängu, 24 väravat).

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Tuneesia peab edasipääsemiseks mängu võitma, mistõttu tuleb neil jõud suunata rünnakule. Madalal kaitses passimisest pole lihtsalt tolku. Prantsusmaa vastu riske võttes võib muidugi valusalt näppu lõigata, kuid muud varianti Tuneesial pole. See oleks väga suur üllatus, kui selles mängus väravaid ei lööda.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Prantsusmaa on MMil mänginud väga veenvalt. Avamäng Austraalia vastu võideti veenvalt 4:1, kuid Austraalia pole kõige kõvem mõõdupuu. Küll aga on seda Taani, kellest Prantsusmaa 2:1 jagu sai. Prantsusmaa jaoks on oluline, et Kylian Mbappé nägu oleks naerul, sest just siis teeb ta kõige paremaid esitusi. Heaks näiteks oli mäng Taani vastu, kus ta lõi kaks väravat.

Tuneesia alustas MMi väga hästi, kui teenis Taani vastu viigi. Mängus Austraaliaga oli Tuneesia juba favoriit, kuid pidi leppima 0:1 kaotusega. Kuuldavasti olid Tuneesia fännid kaotusest nii pettunud, et paljud neist müüsid viimase alagrupimängu piletid edasi.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles