Lappi: Tänaku ja Hyundaiga oli üks suur küsimärk (4)

Christopher Krutto
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Soome rallisõitja Esapekka Lappi sai tänu Ott Tänaku Hyundaist lahkumisele taas võimaluse täiskohaga MM-sarjas kaasa teha, kuigi kaks aastat tagasi arvas ta, et karjäär on läbi.

Lappi sõitis viimati täishooaja 2020. aastal (tegelikkuses sõideti tol aastal koroonaviiruse tõttu küll seitse rallit, millel kõigil Lappi kaasa tegi) ja pidi möödunud aastal piirduma kahe etapiga WRC2-arvestuses ja ühega WRC-autos, kuid tänavu õnnestus tal taas kõrgeimasse seltskonda jõuda, jagades Toyota WRC-tiimi kolmandat autot kaheksakordse maailmameistri Sebastien Ogier’ga.

«Pidasin 2020. aasta lõpus Jyväskyläs karjäärilõpu peo. Nüüd on mul taas tehasetiimis täiskoht. Aga nii on mugavam, mul on endiselt tahet ja isu. On tore, et saan tegeleda veel rohkem oma armastatud spordiga,» tunnistas Lappi MTV Urheilule antud intervjuus.

Lappi avaldas, et Hyundai võttis temaga ühendust sisuliselt päev pärast Tänaku ametlikku tiimist lahkumist. «See tuli täiesti tühja koha pealt,» lisas ta.

Lappi jaoks on kõige suuremaks väljakutseks uuel hooajal see, et tegu on tema jaoks tundmatu autoga. «Ma ei oska öelda, kuidas see mu käele sobib. Tänak kurtis palju auto sõidetavuse üle, et see ei sobi talle. Tulemused räägivad aga teist keelt. Kuidas ta sai olla nii hea, kui auto talle ei sobinud. Muidugi on see suurim küsimärk,» jätkas soomlane.

Rallisõitja sõnul pole Hyundai tehases märkigi negatiivsest atmosfäärist ning kõik tunduvad optimistlikud. Lisaks on ta näinud juba Hyundai uusi arendusi.

«Uued jupid tulevad juba Monte Carlosse. Muidugi teeb Toyota ka seda ja Ford ka. Arendus käib alati ja ma usun, et auto liigub pidevalt edasi ning arendus ei jää seisma,» rääkis Lappi, kes sai möödunud kolmapäeval esimest korda ka autot testida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles