EELVAADE ⟩ Jaapanit ootab Hispaania vastu võimatu missioon

OlyBet
Copy
Hispaania koondislased väravat tähistamas. Tänavusel MMil on nad seda teinud kahe mänguga lausa kaheksa korda!
Hispaania koondislased väravat tähistamas. Tänavusel MMil on nad seda teinud kahe mänguga lausa kaheksa korda! Foto: Florencia Tan Jun/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jalgpalli MMi E-alagrupi viimases voorus mängivad Jaapan ja Hispaania. Kohtumise avavile kõlab 1. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Selles mängus ei ole mingit küsimustki, et soosik on Hispaania. 2010. aasta maailmameistrid alustasid MMi üliveenva 7:0 võiduga Costa Rica üle (ühtlasi oli see ka Hispaania ajaloo suurim võit MMilt) ning teises mängus tehti Saksamaaga 1:1 viik. Jaapan sai küll avavoorus Saksamaa vastu suurejoonelise 2:1 võidu, kuid Costa Rica vastu saadud 0:1 kaotus tõi nad maa peale tagasi.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Hispaania koondise peatreeneril Luis Enriquel suurt peamurdmist enne Jaapaniga kohtumist ei ole, sest peale vahetult enne MMi viga saanud vasakkaitsja Jose Gaya on tema kasutuses kõik mängijad.

Jaapanlastel on olukord keerulisem, sest reielihaste vigastuste tõttu on küsimärgi all nii Londoni Arsenalis mängiv kaitsja Takehiro Tomiyasu kui ka Jaapani kõrgliigas mängiv Hiroki Sakai. Mõlemad mehed pidid kohtumise Costa Ricaga vahele jätma.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Tänu 7:0 võidumängule on Hispaania koondise eest tänavu MMil nii mõnigi mees juba jala valgeks saanud. Nendeks on Dani Olmo, Marco Asensio, Ferran Torres, Gavi, Carlos Soler ja Alvaro Morata. Torres ja Morata on löönud kaks väravat, teised mehed ühe.

Valiksarjas oli hispaanlaste parimaks väravakütiks nelja tabamusega Torres, kuid MM-koondisesse kuulujate seast enim väravaid Hispaania särgis on löönud 29 tabamusega Morata.

Jaapanlased on tänavusel MMil löönud kaks väravat. Nende autoriteks on Ritsu Doan ja Takuma Asano.

Valiksarjas kerkis jaapanlaste resultatiivseimaks Prantsusmaa kõrgliigas Monacot esindav Takumi Minamino, kelle arvele jäi 10 tabamust. Sama palju sahistas väravavõrke valiksarjas ka Yuya Osako, kuid MM-koondisesse ta ei mahtunud. MMil Jaapanit esindavatest meestest on koondise eest enim väravaid samuti Minaminol (17).

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem lahtist, sest Hispaania koondisele meeldib mängida julget ja ründavat jalgpalli. Samas võib oodata, et Jaapan proovib võimalikult palju kohtumise tempot alla tõmmata ning Hispaaniat teravate kontratega nõelata. Kuna Saksamaa on Costa Rica vastu selge favoriit, siis on kaotuse korral ilmselt nende turniir läbi ja see võib jaapanlasi motiveerida.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Hispaania on tänavusel MMil pidanud kaks eriilmelist kohtumist. Avamängus Costa Rica vastu ei jäetud vastasele mitte mingit võimalust ja võeti ülikindel 7:0 võit. Teine kohtumine Saksamaaga oli palju kõrgetasemelisem. Hispaania alustas kohtumist tugevalt, kuid mängu lõpupoole suutis Saksamaa ise initsiatiivi haarata ning lõpuks piirdus Hispaania 1:1 viigiga.

Jaapan suutis MMi esimeses mängus korraliku üllatuspommiga hakkama saada, kui suutis pärast tagasihoidlikku esimest poolaega mängu hästi tagasi tulla ning Saksamaa 2:1 alistada. Teises mängus Costa Rica vastu suudeti küll olla teravam pool, kuid lõpuks võeti vastu valus 0:1 kaotus. Kusjuures Costa Rica skooris oma mängu ainsa raamilöögiga.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles