Laskesuusamehed jäid MK-avaetapil napilt punktikohata, Ränkel eksis 9 korral

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Tairo Lutter

Soomes Kontiolahtis toimuva laskesuusatamise MK-hooaja esimese võistluse, meeste 20 km sõidu võitis rootslane Martin Ponsiluoma. Parima eestlasena oli Rene Zahkna 41.

Suusarajal mõõdukas tempos liikunud Zahkna alustas lasketiirus puhaste paberitega, ent järgmisel kahel korral tulid sisse apsud. Kaks trahviminutit jätsid ta täna esimesena punkti- ehk top-40 kohast ilma.

Võitjale kogunes kaotust 5.14,2, silma saanuks pähe 12 sekundit nobedama esituse korral.

Hästi alustanud Raido Ränkel läbis esimese tiiru puhtalt ning oli umbes veerandil distantsil 29. Siis läksid aga asjad allamäge. Ta eksis järgmisest 15 lasust 9-l ning lõpetas 97 mehe konkurentsis 93. kohal (+11.11,3).

Neljal korral tiirudes eksinud Kristo Siimer oli 70. (+7.09,5), Robert Heldna 74. (2; +7.32,4).

Eesotsas sündis mitu üllatust. Ühe trahviminuti saanud võidumehe Ponsiluoma auhinnakapist leiab näiteks olümpiahõbeda ja MM-tiitli, aga poodiumi madalamad astmed täitsid pigem uued tegijad.

Teise koha noppis Niklas Hartweg, kes varasemalt vaid korra MK-sarjas poodiumile jõudnud. Puhtalt lasknud šveitslane kaotas võitjale 37,2 sekundit.

Kolmas oli David Zobel, kelle seniseks parimaks tulemuseks oli mullune kaheksas koht. Sakslane läbis samuti neli tiiru puhtalt ning kaotas Ponsiluomale 59,3 sekundit.

Parim norralane, Sturla Holm Lægreid oli alles kuues (2; +1.23,4).

Esikümme:

Foto: Kuvatõmmis

Homme on kavas naiste tavadistants ehk 15 km sõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles