EELVAADE August välja roninud Argentina mängib viimases voorus liider Poolaga

OlyBet
Copy
Lionel Messi on värava löönud mõlemas alagrupimängus.
Lionel Messi on värava löönud mõlemas alagrupimängus. Foto: Marcio Machado/ZUMA Press/Scanpix

Jalgpalli MMi C-alagrupi viimase vooru kohtumises lähevad vastamisi Poola ja Argentina. Kohtumise avavile kõlab 30. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Argentina on mängu soosik. Kuid jah, nende esitused pole olnud kaugeltki nii head, nagu ühele turniiri suurfavoriidile kohased. Siiski suudeti pärast šokk-kaotust Saudi Araabiale selg vastu seina olukorras Mehhiko alistada. Poola jaoks on tabeliseis iseenesest parem, sest nemad pääsevad alagrupist edasi ka viigiga. Argentinale piisaks viigist siis, kui ka Saudi Araabia ja Mehhiko lepiksid viiki – Argentina väravate vahe on parem kui Saudi Araabial.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Argentina läheb mängule vastu täisrivistuses.

Täisrivistuses läheb mängule vastu ka Poola.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina poolelt kindlasti Lionel Messi, kes on sel MMil löönud kaks väravat. Korra on jala valgeks saanud ka Enzo Fernández. Väravat võib oodata ka tipuründajalt Lautaro Martínezilt, kes pole MMil veel skoorinud, kuid lõi valiksarjas seitse väravat.

Poola koondises vaadatakse eelkõige maailma ühe parema ründaja Robert Lewandowski suunas. Avamängus Poolaga eksis ta küll penaltil, kuid suutis järgmises voorus Saudi Araabia vastu jala siiski valgeks saada. Ühe värava on MMil Poola eest löönud veel Piotr Zielinski.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist. Kuna Poola koondisele piisab viigist, võib üsna kindel olla, et liigselt nad end avama ei hakka. Viimased neli mängu pole ükski koondis suutnud Poolale ka väravat lüüa. Siinkohal tuleb poolakatel tänada muidugi väravavaht Wojciech Szczęsnyt, kes tõrjus Saudi Araabia penalti. Kui ta teeb ka Argentina vastu nullimängu, saab temast neljas väravavaht, kes sel sajandil peetud MM-finaalturniiride alagrupimängudest puhaste paberitega läbi tuleb. Samas pole Poola suutnud kunagi Argentina vastu teha nullimängu.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Argentina sai avamängus Saudi Araabialt 1:2 šokk-kaotuse. Tegelikult oli Argentinal tolles mängus avapoolajal piisavalt võimalusi, et mäng ära otsustada. Kohtumises Mehhikoga tõestas Argentina, et suudab ka distsiplineeritud kaitse lahti muukida, teenides 2:0 võidu.

Poola ei omanud küll mängus Mehhikoga initsiatiivi, kuid suutis kaitses asjad korras hoida. Lewandowski võinuks tuua Poolale võidu, kuid eksis penaltil. Nii tuli leppida 0:0 viigiga. Ka mängus Saudi Araabiaga kuulus kontroll vastastele, kuid Poola kasutas oma võimalused paremini ära ja teenis 2:0 võidu. Eelkõige ongi Poolal sel turniiril teinud tööd kaitses. Nende parimad võimalused on tekkinud vastaste eksimustest või kiirrünnakutest.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles