Absurd!? Portugali jalgpalliliit pöördub FIFA poole, et Ronaldo saaks värava enda nimele (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Cristiano Ronaldo nõudis nii kohtumise ajal kui ka järel väravat enda nimele.
Cristiano Ronaldo nõudis nii kohtumise ajal kui ka järel väravat enda nimele. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Portugali 2:0 võidust jalgpalli MMi teises voorus Uruguay vastu on rohkem kõlapinda saanud Cristiano Ronaldo personaalküsimus.

Ootamatult suur kära on tekkinud matši esimese tabamuse osas. 54. minutil lõi Bruno Fernandes palli Uruguay väravasse. Õhku jäi küsimus, kas Ronaldo sai mänguvahendile pea pihta või mitte. Ründetuus ise ütleb, et puude oli, tõendid seda aga ei kinnita.

Igal juhul on ametlikus protokollis värava autoriks Fernandes. See ei pruugi aga nii jääda, sest väidetavalt on Portugali alaliit pöördumas rahvusvahelise jalgpalliorganisatsiooni FIFA poole, et «kinkida» tabamus Ronaldole.

Sotsiaalmeedias enam kui 800 000 jälgijaga Hispaania vutiajakirjaniku Edu Aguirre sõnutsi on neil apellatsiooniks olemas mingisugused tõendid. Millised? Pole praegu teada. Küll aga kinnitas isegi MMi pallitootja Adidas oma tehnoloogia abil, et Ronaldo ei löönud väravat.

Tegemist on üsna absurdse olukorraga, sest Portugal kindlustas voor enne alagrupiturniiri lõppu edasipääsu. Usutavasti on mängus Ronaldo staatus. Tõenäoliselt jääb see MM tema viimaseks, lõpusirgel võib olla kogu koondisekarjäär. 

Miks ta väravaid nii väga vajab? Praeguse seisuga on üheksa tabamusega Portugali MMide ajaloo resultatiivseim aastatel 1961-1973 koondist esindanud Eusebio. Ronaldol on löönud seni ühe vähem. Muide, ka Messi on põlise rivaaliga samal pulgal.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles