JÄRELVAADATAV ⟩ Tiitlikaitsja Tartu tõusis järjekordse võiduga tabeli tippu

Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liigas alistas tiitlikaitsja Tartu Bigbank tabeli punase laterna Pärnu VK 3:0 (25:20, 25:17, 25:13) ning tõusis 28 punktiga jagama tabeli liidrikohta koos Selver/TalTechiga. 

Tartu poolel ei käinud täna platsil Markkus Keel ja Taavet Leppik, ent kahe põhimehe puudumine meeskonna mängule mingit negatiivset jälge ei jätnud. Meeskonna resultatiivseimaks kerkis 17 punktiga (+15) Timo Lõhmus, 11 punkti (+8) lisas Tamur Viidalepp ja 8 silma jäi nii Matej Šmidli kui Mart Naabri arvele.

Tartlaste vastuvõtt oli 60% ja rünnak 53%, blokiga saadi 7 ning serviga 8 punkti (eksiti samuti 8 servil).

Pärnu poolel jõudis ainsana kahekohalise punktiskoorini Ivory Õuekallas, kes tõi 12 punkti (+4). Arthur Pereira, Tony Tammiksaar ja Kaur Erik Kais tõid igaüks 7 silma. Pärnul ei käinud põhimeestest platsil jätkuvalt vigastusega hädas olev Jörgen Vanamõisa ning brasiillane Luiz Damas.

Pärnu vastuvõtt oli 28%, rünnakuid lahendati 41-protsendiliselt, blokipunkte teeniti 6 ja servil löödi 3 ässa ja eksiti 12 pallingul.

Teises tänases mängus alistas RTU/Robežsardze/Jurmala 3:1 Jekabpilsi Luši.

Pühapäeval kell 17.00 võõrustab Võru Barrus Balti liiga liidrit Selver/TalTechi.

Tabelis on Bigbankil nüüd 28 punkti nagu ka Selver/TalTechil, ent neil on mäng vähem peetud. Kolmas on 23 punktiga RTU, neljas 18 punktiga Jekabpils, viies 12 punktiga Võru, kuues 11 punktiga Daugavpils ja seitsmes 6 punktiga Pärnu.

Enne mängu:

Bigbank käis viimati platsil eurosarjas Portugali klubi A.J. Fonte Bastardo vastu ja vaatamata 1:3 kaotusele jäi peatreener Alar Rikberg meeskonna esitusega rahule.

«Ühtpidi on meeskonna vorm ja hoog päris hea, aga kolmapäevane euromäng röövis ka kordades rohkem energiat, kui keskmine liigamäng. Ilmnenud on pisivigastused ja haigused ning käib korralik nuputamine, kuidas selles tihedas graafikus värskust hoida,» sõnas Rikberg.

«Pärnu on nüüd kaks korda järjest Selver/TalTechiga viiegeimilised mängud pidanud ja nende esitus on muutunud ladusamaks. Tuleb nende nõrgad kohad üles leida ja end kokku võtta, häälestumine pole selleks kohtumiseks nii lihtne kui karika poolfinaalideks või euromänguks.»

Pärnu peatreener Toomas Jasmin tunneb Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaalis neljapäeval Selver/TalTechi vastu saadud 3:2 võidu üle mõistagi heameelt. «Enesekindlusele aitavad sellised rasked võidud ikka kaasa. Meeldiv üllatus oli see, et pärast kodus saadud rasket 2:3 kaotust suutsid mehed end kokku võtta ja võita. Samas ma ei arva ka, et me suudaksime nüüd igas mängus selliselt esineda, aga mingi muutus on meeskonna sees toimunud juba alates euromängudest ja saab öelda, et meie esitus on muutunud ladusamaks,» kommenteeris Jasmin.

Balti liiga tabelis on Tartu üheksa võidu ja ühe kaotusega teine. Pärnu päralt on viimane ehk seitsmes koht, nende saldo on kaks võitu ja üheksa kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles