EELVAADE ⟩ Mehhikol ega ka Saudi Araabial pole viimases voorus midagi tagasi hoida

OlyBet
Copy
Saudi Araabia mäng toetub paljuski Salem Al-Dawsarile.
Saudi Araabia mäng toetub paljuski Salem Al-Dawsarile. Foto: KHALED DESOUKI/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMi C-alagrupi viimase vooru kohtumises lähevad vastamisi Saudi Araabia ja Mehhiko. Kohtumise avavile kõlab 30. novembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Kuigi Saudi Araabia on sel MMil mänginud ägedalt, kannab favoriidikoormat ikkagi Mehhiko. Koondised on ajaloos kohtunud viis korda, neist neli mängu on võitnud Mehhiko ja üks lõppes viigiga. Alagrupist edasipääsemiseks tuleb Saudi Araabial võita või teha Argentinast parem tulemus, sest väravate vahe neid ei soosi. Mehhiko vajab kindlasti võitu ning peab lootma, et Poola saab jagu Argentinast. Poola ja Argentina viik Mehhikole ei sobi, sest Mehhikol on alagrupis kõige kehvem väravate vahe.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Avamängus lõualuu murdnud Yasser Al-Shahrani väljakule mõistagi ei tule. MM on lõppenud ka meeskonna kapteni Salman Al-Faraj jaoks. Ülejäänud mehed on mänguks Mehhikoga valmis.

Mehhiko peab otsustavas alagrupimängus hakkama saama ilma kapten Andres Guardadota, keda segab reievigastus.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Saudi Araabia ohtlikuim mees on Argentinale võiduvärava löönud Salem Al-Dawsari. Viimasest seitsmest mängust viies, kus Saudid värava löönud, on seda esimesena teinud just tema.

Mehhiko pole sel turniiril löönud ühtegi väravat. Kuid lootused on kindlasti Wolvesi ründajal Raul Jimenezil, kuid ära ei tohi unistada ka Alexis Vegat. 24-aastane edurivimees oli enne MMi heas hoos, lõi Mehhiko viimasest seitsmest väravast kolm ja sahistas võrku kolmes järjestikuses matšis. Mehhiko õnnetalisman on aga Hirving Lozano – nendes mängudes, kus tema värava löönud, on Mehhiko teeninud 13 võtu ja viigi.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Kummalgi meeskonnal pole midagi tagasi hoida, sest tabeliseis neid ei soosi. Mehhiko pole küll viimases neljas MM-mängus skoorinud, kuid iga seeria saab ükskord läbi. Saudid on jällegi tõestanud, et oskavad rünnata küll.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Mehhiko oli avamängus Poolaga küll ründavam meeskond, kuid midagi väga ohtlikku ei suudetud. Tegelikult oleks Mehhiko jaoks kõik juba läbi, kui Guillermo Ochoa poleks suutnud Robert Lewanowski penaltit tõrjuda. Mängus Argentinaga kaitses Mehhiko distsiplineeritult, kuid Lionel Messit see alati ei takista. Pärast kaotusseisu jäämist pidi Mehhiko end rohkem avama ning Argentina lõi teisegi värava.

Saudi Araabia teenis riigi jalgpalliajaloo kaalukaima võidu MMi avamängus, kui alistas 2:1 Argentina. Saudid õnnestusid taktikaliselt, sest mängisid aeglasemate ründajatega Argentina vastu kõrge ja distsiplineeritud kaitseliiniga. See töötas, sest Argentina mehed jäid pidevalt suluseisu. Teises voorus kaotati küll 0:2 Poolale, kuid võimalusi tekitasid nad piisavalt. Saudide jaoks oli valus Salem Al-Dawsari eksimus penaltil.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles