EELVAADE ⟩ Saksamaa edasipääsu ees seisab visa Costa Rica

OlyBet
Copy
Sakslased tähistamas viigiväravat Hispaania vastu. Costa Rica vastu võib tabamusi tulla juba mitmeid.
Sakslased tähistamas viigiväravat Hispaania vastu. Costa Rica vastu võib tabamusi tulla juba mitmeid. Foto: IMAGO/Uwe Kraft/Scanpix

Jalgpalli MMi E-alagrupi viimases voorus mängivad Costa Rica ja Saksamaa. Kohtumise avavile kõlab 1. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Saksamaa on antud kohtumise ülikindel soosik. Kuigi nende mäng MMil ei ole olnud lõpuni veenev ja Jaapani vastu saadi üllatuskaotus, siis Costa Rica vastu peaks nad kohtumise puhta jõuga ära võtma.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Küsimärgid on Thomas Mülleri vormi ümber, kes kohtumises Jaapaniga vahetati välja poolajal ning Hispaania vastu pidas vastu 70 minutit. Küll on heaks uudiseks Leroy Sane paranemine põlvevigastusest. Hispaania vastu sekkus ta veel vahetusest, kuid vajadusel on ta ilmselt valmis ka enamateks minutiteks.

Costa Rica ainsaks küsimärgiks on paremkaitsja Carlos Martinez, kes vahetati kohtumises Hispaania vastu pingile ning mängus Jaapaniga ta enam platsile ei pääsenud.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Katari MMil on saklased seni löönud mõlemas kohtumises ühe värava – Jaapani võrku sahistas penaltist Ilkay Gündogan ja Hispaania vastu oli täpne Niclas Füllkrug.

Valiksarjas jagasid viie väravaga Saksamaa parima väravaküti tiitlit Serge Gnabry, Gündogan ja Timo Werner. Neist viimane veidi üle kahe nädala enne MMi algust viga ja turniiril kaasa ei tee.

Enim koondiseväravaid on MMil kaasas olevatest mängijatest Mülleril, kes on Saksamaa särgis 120 mänguga löönud 44 väravat.

Costa Rica on seni löönud MMil vaid ühe värava ja selle autoriks oli Keysher Fuller. Valiksarjas jagasi kahe tabamusega nende parima väravaküti tiitlit Bryan Ruiz, Celso Borges, Joel Campbell ja Anthony Contreras.

MMil mängivatest Costa Rica koondislastest on enim koondiseväravaid kaasas Ruizil, kes on 147 mänguga saanud kirja 29 tabamust.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Saksamaal on vaja võitu ja on arvata, et nad ei lähe midagi juhuse hooleks laskma. Vast päris Hispaania seitset väravat Costa Rica võrku ei lööda, kuid kolm-neli väravat tundub täiesti tõenäoline.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Saksamaa alustas MMi 1:2 šokk-kaotusega Jaapanile. Kuigi esimesel poolajal mindi kohtumist Gündogani penaltist juhtima, siis lõpuks suutsid jaapanlased Saksamaa taktikaliselt üle mängida ning võidu võtta.

Alagrupi teine kohtumine oli nende jaoks mõneti vastupidine. Alguses haaras ohjad Hispaania, kuid mida mäng edasi, seda paremast küljest hakkasid sakslased ennast näitama ning lõpuks võideldi välja 1:1 viik.

Costa Rica sai turniiri alustuseks kohe Hispaanialt 0:7 kaotuse, kuid see neid verest välja ei löönud. Teises kohtumises mängiti südilt Jaapani vastu, kannatati pikalt kaitses ning lõpuks võeti ülimalt ootamatu 1:0 võit, mis jättis ellu ka edasipääsulootused – tingimusel, et Saksamaaga mängitakse vähemalt viiki.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles