Teerajaja MMil, kes ei taha olla tähelepanu keskpunktis

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Stéphanie Frappart on sel MMil olnud varemgi tööl, küll mitte peakohtunikuna. See pilt tehti Portugali ja Ghana alagrupimängu eel, kus prantslanna kõrval on ajaloo üks paremaid jalgpallureid Cristiano Ronaldo.
Stéphanie Frappart on sel MMil olnud varemgi tööl, küll mitte peakohtunikuna. See pilt tehti Portugali ja Ghana alagrupimängu eel, kus prantslanna kõrval on ajaloo üks paremaid jalgpallureid Cristiano Ronaldo. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Stéphanie Frapparti jaoks on jalgpalliväljakul uste jalaga lahti löömine tavapärane: ta rajab teistele naiskohtunikele teed.

38-aastasest õigusemõistjast sai 2019. aastal esimene naine, kes vilistanud meeste Prantsusmaa kõrgliigas. Aasta hiljem, kohtumises Torino Juventuse ja Kiievi Dõnamo vahel, oli ta esimene meeste Meistrite liiga mängul peakohtunikuna töötanud naine. Neljapäeval saab temast esimene naine, kes mõistab õigust meeste MMil.

Sealjuures pole Frappart määratud mõne vähetähtsa mängu kohtunikuks: tema hallata on Saksamaa ja Costa Rica lahing, kus esimene vajab alagrupist edasipääsemiseks ainult võitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles