EELVAADE ⟩ Kas Portugali tabab Lõuna-Korea vastu Prantsusmaa saatus?

OlyBet
Copy
Portugali koondise suurimad tähed on hetkel Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Bruno Fernandes. Mõlemad võivad Lõuna-Korea vastu puhkust saada.
Portugali koondise suurimad tähed on hetkel Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Bruno Fernandes. Mõlemad võivad Lõuna-Korea vastu puhkust saada. Foto: Pan Yulong

Jalgpalli MMi H-alagrupi viimases voorus mängivad omavahel Lõuna-Korea ja Portugal. Kohtumise avavile kõlab 2. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Pigem Portugal. 2016. aasta Euroopa meistrid on tänavusel MMil näidanud head mängu ning saanud kaks korralikku võitu. Kõige suurem küsimärk on aga see, kas edasipääsu kindlustanud Portugal annab staaridele puhkust või ei. Nagu kolmapäevases Prantsusmaa ja Tuneesia kohtumises oli näha, siis võib edasipääsu nimel võitlev tiim staare puhkava meeskonna vastu hammustada küll.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Lõuna-Koreal ei tohiks enne kohtumist vigastustega probleeme olla. Avamängus Uruguayga vigastada saanud Min-jae Kim oli teiseks kohtumiseks Ghanaga platsil tagasi ning meeskonna suurim staar Heung-min Son – kelle paranemise kohal olid enne turniiri küsimärgid – on samuti seni kõik minutid kaasa teinud.

Portugali peatreeneril Fernando Santosel natuke peanuputamist on. Avamängu võidus Ghana üle sai vigastada poolkaitsja Otavio, kes Uruguay vastu kaasa ei teinud ning tõenäoliselt on turniir läbi Portugali vasakkaitsja Nuno Mendesi jaoks, kes vigastas Uruguay vastu tuharalihast.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Portugali puhul ei saa üle ega ümber Cristiano Ronaldost, kes on löönud koondise eest rekordilised 118 väravat ning sahistas tänavusel MMil Ghana vastu penaltist väravavõrku. Ometi on tema asemel kerkinud meeskonna ohtlikeimaks mängijaks Manchester Unitedi täht Bruno Fernandes, kes lõi Uruguayle kaks väravat ning on tänavu löönud Portugali särgis juba seitse väravat, olles sellega oma rahvusesinduse parim. Lisaks on tänavusel MMil teinud skoori portugallaste ridades ka Joao Felix ja Rafael Leao. Kui Ronaldo ja Fernandes peaksid puhkust saama, võiks just Leao olla see, kes väljakule pääseb ning Portugali ohtlikeimaks mängijaks kerkib.

Lõuna-Korea vaatab rünnakule tormates ennekõike ühe mehe otsa. Tottenham Hotspuri staar Son oli valiksarjas seitsme väravaga nende parim väravakütt ning on vaikselt, aga kindlalt rühkimas ka riigi ajaloo parimaks skoorijaks (106 mängu, 35 väravat). Sinna, tõsi, on tal veel 23 tabamust minna. MMil on aga koondise ainsad väravad seni löönud ründaja Gue-sun Cho, kes sahistas kahel korral Ghana võrku.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Portugali jaoks on edasipääs juba kindlustatud ja seetõttu võetakse ilmselt kohtumist natuke rahulikumalt. Lõuna-Korea peab edasipääsu tagamiseks kindlasti võitma, kuid vaevalt lähevad nad suure hooga ise rünnakule. Pigem proovitakse kaitses oma ära teha ja teravate kontratega Portugali üllatada.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Kui MMi esimeses mängus pidas Lõuna-Korea koos Uruguayga maha nn kaitsemängu etaloni, siis kohtumine Ghanaga oli juba tunduvalt lahtisem. Seal suutis Lõuna-Korea mängu alguses ohjad enda kätte võtta, kuid ometi mindi poolajapausile 0:2 kaotusseisus. Kuigi vahepeal võideldi välja 2:2 viigiseis, siis lõpuks jäädi 2:3 alla.

Portugal alustas MMi tõelise trilleriga Ghana vastu. Kuigi 80. minutil mindi kohtumist 3:1 juhtima, siis normaalaja eelviimasel minutil lõid aafriklased ühe tagasi ja tegid seisu põnevaks. Lõpuks võitis Portugal siiski 3:2. Alagrupi teises kohtumises peeti maha tuline matš Uruguay vastu. Kuigi mõlemal poolel oli mitmeid võimalusi, siis Fernandesi kaks väravat otsustasid lõpuks matši saatuse ja tõid Portugalile 2:0 võidu.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles