EELVAADE ⟩ Serbia läheb Šveitsi vastu jahtima magusat revanši

OlyBet
Copy
Kui Serbia peaks Šveitsi vastu skoorima, siis on ilmselt sellega kuidagi seotud ka Aleksandr Mitrovic (vasakul) või Dušan Tadic.
Kui Serbia peaks Šveitsi vastu skoorima, siis on ilmselt sellega kuidagi seotud ka Aleksandr Mitrovic (vasakul) või Dušan Tadic. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMi G-alagrupi viimases voorus mängivad omavahel Serbia ja Šveits. Kohtumise avavile kõlab 2. detsembril kell 21.

Kes on selle mängu soosik?

Pigem Serbia. Seekord tuleb tõesti rõhutada sõna «pigem», sest kaks koondist on väga võrdsel tasemel. Serbiale annab kerge eelise natuke sügavam koosseis, kuid võib eeldada, et tolle kohtumise tulemuse otsustavad marginaalid. Koondised on seni kohtunud ajaloos vaid ühe korra (2018. aasta MMil) ning toona jäi 2:1 peale Šveits.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Küsimärgid ripuvad endiselt Serbia koondise ründaja Dušan Vlahovici kohal, kes oli enne MMi kuu aega vigastusega väljas. Kuigi Brasiilia vastu sekkus ta vahetusest, siis Kameruni kohtumises talle mänguaega ei antud. Filip Kostic pidi Serbia avakohtumise vahele jätma, kuid Kameruni vastu alustas juba põhikoosseisust.

Šveitsi koosseisus vigastustega hetkel probleeme olla ei tohiks.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Kuna Vlahovici tervislik seisund on küsimärgi all, siis on serblaste kõige tõenäolisemaks väravalööjaks Aleksandar Mitrovic, kes on 78 mänguga löönud koondise eest 51 väravat. Ta oli koos Strahinja Pavlovici ja Sergej Milinkovic-Saviciga resultatiivne ka Kameruni vastu.

Lisaks Mitrovicile võib Šveitsi väravat ohustada ka Dušan Tadic, kellel on 93 koondisemänguga kirjas 20 väravat.

Kui Šveitsi koondis on viimastel aastatel vajanud väravaid, vaadati esmajoones kas abikapten Xherdan Shaqiri (110 mängu, 26 väravat) või tipuründja Haris Seferovici (90 mängu, 25 väravat) poole. Need mehed on praeguseks aga karjääri lõpufaasis.

Viimastel aastatel on aina rohkem pead tõstmas hoopis teine edurivimees Breel Embolo, kes on nelja väravaga ka tänavu šveitslaste suurim väravakütt. Ta skooris ka Kameruni vastu, kuid Brasiiliaga mängus jäi kuivale.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Mõlemad koondised sihivad kohtumisest võitu ning edasipääsu kaheksandikfinaalidesse ning seetõttu asjatuid riske võtma ei hakata. Pigem oodatakse vastase eksimusi, mida siis kiirelt ja efektiivselt ära karistada ning ise tohutute jõududega ründesse minema ei hakata, vähemalt kohtumise esimeses faasis.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Šveits on tänavusel MMil näidanud ennast seni heast küljest. Kõigepealt alistati Kamerun 1:0 ja seda teenitult. Šveits oli tolles mängus ohtlikumaks pooleks ja suutis tekitada lisaks väravale veel mitmeid ohtlikke olukordi. Ka Brasiiliaga mängus suudeti teha sümpaatne partii ja kuni 83. minutini suudeti viiekordseid maailmameistreid hoida ka nulli peal. Lõpuks võeti siiski vastu 0:1 kaotus.

Serbia punnis avamängus Brasiiliaga küll pikalt vastu, kuid lõpuks otsustasid Richarlisoni kaks väravat (millest teine oli ilmselt üks turniiri paremaid sooritusi) mängu saatuse. Teises kohtumises Kameruniga jäädi kõigepealt taha, kuid avapoolaja lõpuks mindi 2:1 juhtima ning teisel poolajal lisati ka kolmas värav.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles