EELVAADE ⟩ Kas Hollandi tõusev täht suudab USA vastu jätkata imelist seeriat?

OlyBet
Copy
Cody Gakpo.
Cody Gakpo. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kataris peetava jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis kohtuvad omavahel Holland ja USA. Mäng algab 3. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Holland. Eurooplased kuuluvad jalgpalli suurriikide hulka ning kuigi tänavusel MMil on tase olnud kohati kõikuv, siis USA-l ei tohiks nende vastu liigselt sõnaõigust olla. Tõsi, kuna tegu on kaheksandikfinaalidega, siis võib juhtuda kõike.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Mitte päris. Hollandi ainsaks murekohaks on ründetäht Memphis Depay vorm. Ta pidi esimeses kahes kohtumises pidi piirduma vahetusest sekkumisega, kuid Katari vastu oli Depay juba põhikoosseisus.

USA-l on küsimärk tiimi suurima tähe Christian Pulisici osas, kes vigastas Iraani vastu oma vaagent. Pigem saab ta Hollandi vastu platsile, kuid täiesti kindel see ei ole.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Hollandi koondise eest on MMil jala valgeks saanud kolm meest – Cody Gakpo, Davy Klaassen ja Frenkie De Jong. Kui Klaassen ja De Jong on löönud mõlemad ühe värava, siis Gakpo arvel on neid juba kolm. Kusjuures seni on ta teinud skoori kõigis mängudes! Ära ei saa unustada ka vigastusest taastunud Depayd, kes on koondise särgis löönud 84 kohtumisega 42 väravat.

USA on sel MMil löönud kaks väravat. Esimese autoriks oli Timothy Weah. Teise värava lõi Pulisic, kes on 22 väravaga USA MM-koondise resultatiivseim mees. Lisaks andis ta Weah väravale resultatiivse söödu. Mängus Inglismaaga oli ta ise tabamusele väga lähedal, kuid löök lendas latti.

Kas on oodata kinnist või lahtist kohtumist?

Pigem kinnist. Holland pole tänavusel MMil näidanud nii enesekindlat mängu, et võiks minna USA vastu mütsiga lööma. Samas teavad ka ameeriklased, et ainsad lootused veerandfinaali jõudmiseks on neil siis, kui taga hoitakse null.

Seetõttu võibki ennustada, et suurturniiri play-off mängule kohaselt tuleb algus pigem ettevaatlikum ja kompivam. Tõsi, emma-kumma poolt löödud värav puhuks mängu kindlasti elu sisse ja tõstaks tempo kõrgemaks.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Holland alustas MMi kõigepealt 2:0 võiduga Senegali üle, kuid mänguliselt aafriklastest selgelt üle ei oldud. Alagrupi teises kohtumises Ecuadoriga mindi juba kuuendal minutil juhtima, kuid siis langeti kohati ise korraliku surve alla ning lõpuks piirduti 1:1 viigiga. Viimases alagrupi kohtumises oldi Katarist selgelt üle ning teeniti 2:0 võit. Tõsi, Katar oligi ilmselt MMi tiimidest kõige nõrgema tasemega.

USA alustas kõigepealt turniiri hea partiiga Walesi vastu. Kuigi pikalt oldi kohtumises paremaks pooleks ning veel 10 minutit enne mängu lõppu oldi võidus kinni, päästis Gareth Bale Walesile 1:1 viigi. Teises alagrupimängus suudeti ühe suurfavoriidi Inglismaa vastu võidelda välja 0:0 viik ning otsustavas kohtumises alistati 1:0 Iraan ja seda teenitult.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles