Neuner ihkab võita puuduvat kuldmedalit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdalena Neuner
Magdalena Neuner Foto: SCANPIX

Saksamaal Ruhpoldingus jätkuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel on täna kavas naiste 15 km tavadistants, kus suurimate soosikute sekka kuuluvad sakslanna Magdalena Neuner, valgevenelanna Darja Domratšjova, soomlanna Kaisa Mäkäräinen ning tiitlikaitsja rootslanna Helena Ekholm.

Kusjuures, Neuner on varem tiitlivõistlustel sel distantsil vaid kahel korral startinud – 2010. aasta Vancouveri olümpial oli ta kümnes ning mullu Hantõ-Mansiiski MMil viies. Ka juunioride seas võisteldes ei õnnestunud Neuneril sel distantsil kordagi võita.

Oma karjääri jooksul on Neuner võitnud 33 MK-etappi, kuid 15 km sõidus on ta võidutsenud vaid ühe korra, 2010. aastal Anterselva MK-etapil.

Käimasoleval hooajal on Neuner kahel korral olnud kolmas.

Kevadel sportlaskarjääri lõpetaval 11-kordsel maailmameistril on täna seega ainus võimalus võita auhinnakollektsioonist puuduolev kuldmedal.

«See võit on mul veel puudu ja sel distantsil kulla võitmine on minu suur unistus,» tunnistas Neuner.

Sakslanna stardinumber tänasel võistlusel on 19, ta pääseb rajale täpselt 30 sekundit pärast Kadri Lehtlat. Kristel Viigipuu stardinumber on 60, Eveli Sauel 94 ja Darja Jurloval 102. Kokku on stardinimekirjas 116 naist.

Võistlus algab kell 16.15, Postimees toob sõidu käigu lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles