Maailmameister Fak võinuks aasta tagasi sõrmest ilma jääda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakov Fak
Jakov Fak Foto: SCANPIX

Ruhpoldingus peetavatel maailmameistrivõistlustel 20 km tavadistantsil oma esimese MM-kulla võitnud 24-aastase Sloveenia laskesuusataja Jakov Faki seis aasta tagasi oli kõike muud kui roosiline.


Vancouveri olümpiapronks pidi MMilt eemale jääma, kuna tema parema käe nimetissõrm sai kahel USA MK-etapil võisteldes tõsiseid külmakahjustusi, tal diagnoositi kolmanda astme külmakahjustus ja sõrm oli tükk aega tundetu.

Laskesuusataja jaoks on aga parema käe nimetissõrm olulise tähtsusega – kui tegemist pole just vasakukäelise inimesega, on see sõrm, millega sportlane päästikule vajutab.

«Arvasin, et mu karjäär on läbi,» tunnistas Fak Postimehele. «Pidin läbima kuuekuulise taastusravi, ma ei saanud selle aja jooksul üldse relva käes hoida ja seis ei tundunud üldse hea. Hooaja alguses ei tulnud laskmine üldse välja, aga vajasin aega, et lõõgastuda ja võistlemist nautida, siis hakkasid ka märgid kukkuma.»

Kuna aga Faki sõrm ei saa kunagi sajaprotsendiliselt terveks, ei saa ta väga külma ilmaga võistelda ning seetõttu otsustas ta vahetult enne MMi Kontiolahti MK-etapil mitte startida.

«Mul oli juba varem raske külmades tingimustes võistelda, aga nüüd on sõrm veelgi tundlikum ja kui ma ettevaatlik pole, võib jälle probleeme tekkida,» nentis ta. «Kogu selle sõrmejama pärast on see kuldmedal minu jaoks väga eriline.»

Ühe trahviminuti teeninud Fak edestas tänu heale viimasele ringile seitsme sekundiga samuti ühe möödalasu teinud prantslast Simon Fourcade’i, 3. koha sai üllatuslikult tšehh Jaroslav Soukup.

Kui Fourcade’i noorem vend Martin on sel MMil juba kaks kuldmedalit võitnud, siis Simon Fourcade’ile oli see esimene individuaalne medal, varem on ta kahel korral neljandaks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles