EELVAADE ⟩ Maroko peab alagrupist edaspääsemiseks taltsutama uljast Kanadat

OlyBet
Copy
Maroko jahib kohta kaheksandikfinaalis.
Maroko jahib kohta kaheksandikfinaalis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jalgpalli MMi F-alagrupi viimases voorus kohtuvad Kanada ja Maroko. Kohtumise avavile kõlab 1. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Kerge soosik on Maroko, kes võitleb jätkuvalt edasipääsu nimel. Kanada jaoks lõppeb turniir igal juhul alagrupiturniiriga. Kanadal on siiski motivatsiooni pingutada, sest ajaloos pole nad veel ühtegi MM-mängu võitnud.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Kanada saab oma viimasele mängule vastu minna täisrivistuses.

Maroko meestest said avavoorus kerge vigastuse Noussair Mazraoui ja Achraf Hakimi, kuid mõlemad olid teise vooru kohtumises Belgiaga rivis. Teiste vigastuste pärast Maroko peatreener muretsema ei pea.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Kanada ainsa värava sel MMil on löönud Müncheni Bayerni ääremängija Alphonso Davies. Tal võiks olla kirjas ka kaks väravat, kuid Belgia vastu eksis ta penaltil. Väravaid võiks oodata ka Club Brugge ründajalt Cyle Larinilt ja Lille’is mängivalt Jonathan Davidilt. Viimane on tänavu Prantsusmaa kõrgliigas löönud 15 mänguga 9 tabamust.

Maroko eest on MMil jala valgeks saanud Romain Saïss ja Zakaria Aboukhlal. Ohtu vastaste väravale on kujutanud ka Londoni Chelsea ääreründaja Hakim Ziyech.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Julgeks pakkuda, et lahtist. Näiteks suutis Kanada teha mängus Belgiaga koguni 21 pealelööki. Kui Kanada peaks mängima sama tormiliselt, tekib palju võimalusi ka Marokol. Samas on tõsi ka see, et Marokol pole mõistlik kohe alguses uisapäisa rünnakule tormata, sest neile võib edasipääsuks piisata ka viigist. Kui aga Belgia peaks teises mängus Horvaatiat juhtima minema, siis olukord muutub ja Maroko vajab võitu.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Kanada kaotas Belgiale küll 0:1, aga oli selgelt domineerivam pool. Kanada mängijad näitasid head füüsist, aga probleeme oli rünnakute lõpetamisega – 21 pealelöögist läks raami vaid 3. Ka mängu Horvaatiaga alustati hästi ja löödi kiire avavärav, kuid külm dušš äratas Horvaatia üles ning Kanadal polnud enam võimalustki – leppida tuli 1:4 kaotusega.

Maroko ei tundunud eelmise MMi finalisti Horvaatia vastu mingit aukartust, vägeva lahingu eest saadi tasuks 0:0 viik. Mängu Belgiaga lubas Maroko vastastel kontrollida, kuid nõelas teravalt vasturünnakutega, teenides 2:0 võidu.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles