EELVAADE Kas Horvaatia lõpetab Belgia kuldse põlvkonna agoonia?

OlyBet
Copy
Belgia koondise ühed suuremad tähed Kevin De Bruyne ja Romelu Lukaku.
Belgia koondise ühed suuremad tähed Kevin De Bruyne ja Romelu Lukaku. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi F-alagrupi viimases voorus kohtuvad Horvaatia ja Belgia. Kohtumise avavile kõlab 1. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Kuigi paberil on seis võrdne, tuleb väike eelis anda Horvaatiale. Belgia on sel MMil olnud ilmselt suurim pettumus. Olukorrale ei aiata kaasa ka meeskonna kääriv sisekliima. Lootused pole Belgia kuldse põlvkonna jaoks siiski veel kustunud. Alagrupist edasi edasipääsemiseks vajavad belglased kindlasti võitu, Horvaatia võib leppida ka viigiga.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Vigasena MMile kaasa tulnud Belgia ründaja Romelu Lukaku sekkus mängus Marokoga 81. minutil vahetusest, mis on kahtlemata hea uudis. Thomas Meunier mängib sel MMil katkise põsesarnaga, mängus Marokoga vahetati ta enne lõpuvilet välja.

Horvaatia poolelt sai avamängus vigastada poolkaitsja Nikola Vlasic, kuid teise vooru kohtumises sekkus ta vahetusest ehk midagi liiga tõsist olla ei tohiks.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Horvaatia resultatiivseim on sel MMil olnud Hoffenheimi ründaja Andrej Kramaric, kes lõi mängus Kanadale kaks. Horvaatide eest on skoorinud veel Marko Livaja ja Lovro Majer.

Belgia ainsa värava on sel MMil löönud Fenerbahçe tipuründaja Michy Batshuayi. Kuigi Lukaku on vigastuspausilt äsja naasnud ja pole ilmselt füüsiliselt parimas vormis, kujutab ta väljakul puhtalt oma gabariidiga juba ohtu. Karistuslöökidest on sel MMil skooritud küll vähe, ent Belgial oskab neid väga hästi lüüa Kevin de Bruyne.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Belgia haarab kindlasti kontrolli ja on üritavam pool, aga Horvaatia end liiga palju ei ava. Mängupilt muutub ilmselt vastupidiseks juhul, kui Belgial õnnestub skoorida. Belgia vajab siit mängust kindlasti võitu, aga nende rünnak on sel MMil liiga nüri.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Belgia alistas Kanada 1:0, kuid esitus ei olnud veenev. Kohtumist domineeris tegelikult Kanada, kes sooritas koguni 21 pealelööki. Belgial õnnestus siiski vastu mängu käiku teenida 1:0 võit. Kohtumises Marokoga oli Belgial küll kontroll, aga rünnakute lõpetamine ja tsenderduse kvaliteet ei kannatanud mingisugust kriitikat. Maroko suutis aga tänu standardolukorrast ja kontrarünnakust löödud väravatele teenida 2:0 võidu.

Horvaatia leppis südikalt võidelnud Marokoga avavoorus 0:0 viiki. Mängupildil polnud iseenesest viga midagi. Teises voorus Kanada vastu sai Horvaatia mängu alguses külma dušši, jäädes 0:1 kaotusseisu. Horvaadid suutsid säilitada rahu, haarasid mängu üle kontrolli ning lõid Kanadale neli väravat vastu, teenides 4:1 võidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles