BLOGI JA GALERII ⟩ Kalev/Cramo sai kodus napi võidu ja kindlustas eurosarjas alagrupi esikoha

Postimees Sport
Copy

BC Kalev/Cramo võitis täna FIBA Europe Cupi alagrupiturniiri viimases kohtumises Itaalia klubi Brindisit 73:72. Sellega kindlustas Kalev grupis esikoha ja pääses järgmisesse ringi. Postimees vahendas kohtumist tekstipõhises otseblogis.

Kalev/Cramo alustas kohtumist hästi: nelja minutiga lasti külalistel visata vaid kaks punkti, neid sunniti kaugvisetele. See on õige taktika, sest ühtegi kolmest Brindisi esimesel veerandajal ei tabanudki (katseid oli kuus). Käib euromängule iseloomulik suhteliselt korvidevaene heitlus, see praegu sobib Kalevile!

Teisel veerandajal kandis Brindisi kaitsesurve üha paremini vilja. Kalev jäi neljal esimesel minutil kuivale, külalised tegid 10:0 spurdi ja säilitasid initsiatiivi. Hea kaitse toel muutusid nad enesekindlaks ka rünnakul ja võitsid perioodi 26:12.

Pika pausi ajal said kalevlased aru, et mängu käiku on muutust võimalik tuua vaid juhul, kui Brindisi agressiivsusele omalt poolt samaga vastata. Mängupilt muutuski ning selle tõestuseks vähendas Kalev kaotusseisu kolmele punktile.

Viimasel veerandi alguses võitles Brindisi kaheksapunktilise edu, mis oleks neile kindlustanud alagrupist edasipääsu. Kalev/Cramo mängijad olid aga selgelt sihikindlamad ning tahtsid rohkem. Lõpuks nad mitte lihtsalt ei lõpetanud Itaalia klubi eurohooaega, vaid võtsid magusa ühepunktilise võidu.

Kalevi parim oli lõpuks 17 punkti ja kuus lauapalli noppinud Martinš Meiers. Neli kaugviset tabanud Artur Konontšuk viskas 16, kapten Martin Dorbek 15 ja Wesley Van Beck 13 punkti. Brindisi ridadest kerkis üleplatsimeheks 20 punkti visanud Nick Perkins, 18 minutit mänguaega saanud Eesti koondislane Joonas Riismaa arvele jäi kaks silma, üks lauapall ja kaks resultatiivset söötu.

Alagrupi teises kohtumises võitis Budivelnõk 86:81 Gröningeni ning nii pääses grupist teisena edasi Ukraina klubi.

Europe Cupi F-alagrupp

Foto: FlashScore.com

Enne mängu

Tänane mäng tuleb mitmes mõttes eriline: kuigi BC Kalev/Cramo on viiest mängust neli võitnud ja paikneb turniiritabelis esikohal, sõltub edasipääs järgmisesse ringi just viimase mängu tulemusest. Eriliseks teeb mängu ka Brindisi Happy Casa rivistusse kuuluv Eesti U20 koondise A-divisjoni aidanud ning meeste rahvuskoondist esindanud Joonas Riismaa.

Mängu muudab tuliseks esimene omavaheline kohtumine Brindisis, kus pinget ja põnevust jätkus lõpusekunditeni, kuid kohtunike mõneti kaheldava ebasportliku vea tõttu tuli BC Kalev/Cramol 86:88 kaotus vastu võtta. Peale lõpuvile kõlamist otsustas vastaste keskmängija Nick Perkins rünnata Kalev/Cramo lätlasest keskmängijat Martinš Meiersit, millel järel tormas platsile ka Happy Casa Brindisi president, kes Eesti meeskonna ebatsensuurseid väljendeid kasutades ja žeste tehes väljakult minema saatis.

BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula tõdeb, et tegemist on ühe oluliseima mänguga viimaste aastate Eesti klubikorvpallis ning loodab kodupubliku toele: «kolmapäeval saab oluliseks, kuidas suudame 1-1 kaitses vastastega hakkama saada,» rääkis Rannula ning tõi välja vastaste võtmemängijad: «Bowman, Reed ja Perkins on väga kõrge kvaliteediga mängijad ning nende ohjeldamine ja kontrolli all hoidmine on üks olulisemaid asju. Meil on võitluslik meeskond, kes naudib kodusaali atmosfääri. Koduseinad on kindlasti suur trump homseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles