BLOGI ⟩ Maroko pidas Kanada turmtulele vastu ja kindlustas edasipääsu

Postimees Sport
Copy
Maroko mängijad väravat tähistamas.
Maroko mängijad väravat tähistamas. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Kataris peetava jalgpalli MMi F-alagrupi viimases voorus alistas Maroko 2:1 Kanada.

Maroko jaoks algas kohtumine suurepäraselt. 4. minutil kaotas Kanada väravavaht Milan Borjan õnnetu pallipuute järel nahkkera ja Maroko ründetäht Hakim Ziyech tõstis palli peenelt tühja väravasse.

Kohtumise alguses paistis kahe tiimi tasemevahe selgelt välja – Maroko pani Kanada kõik käigud kinni ja sundis põhja-ameeriklased oma väljakupoolele. Seega pole ime, et 23. minutil viis Youssef En-Nesyri Achraf Hakimi suurepärasest läbisöödust Maroko 2:0 ette.

Kuigi Kanada jäi avapoolajal Marokole mänguliselt selgelt alla, siis nad said 40. minutil lootuskiire, kui Kanada äärekaitsja Sam Adekugbe terava palli lükkas oma väravasse Maroko keskkaitsja Nayef Aguerd.

En-Nesyri lõi küll poolaja lõpus oma kohtumise teise, kuid seal segas tema tiimikaaslane suluseisus olles Borjani vaatevälja ning seetõttu tabamus ka tühistati.

Teisel poolajal tuli Kanada juba palju agressiivsemalt peale ning Maroko suruti oma väljakupoolele. Parim võimalus sündis 71. minutil, kui vahetusest sekkunud Atiba Hutchinson saatis palli peaga latist väravajoonele.

Mängu viimastel minutitel tõusis Borjan nurgalöögiks ka ise üles. Ta sai veel äärelt panna nurgalöögijärgses olukorras palli kasti, kuid pidi siis Maroko kontrarünnaku tõttu kiirelt tagasi jooksma. Hullemast päästis põhja-ameeriklased Müncheni Bayerni täht Alphonso Davies, kes Maroko kiirrünnaku peatas.

Võiduga kindlustas Maroko F-alagrupi esikoha ning aitas korrata Aafrika jalgpalli ajalugu. Nimelt on tänavune MM alles teine kord ajaloos, kui mitu Aafrika meeskonda on jõudnud väljakukkumismängudeni. Kui 2014. aastal olid nendeks Alžeeria ja Nigeeria, siis seekord Senegal ja Maroko. Kusjuures võimalused on olemas veel ka Ghanal ja Kamerunil.

Enne mängu:

Kanada kaotas Belgiale küll 0:1, aga oli selgelt domineerivam pool. Kanada mängijad näitasid head füüsist, aga probleeme oli rünnakute lõpetamisega – 21 pealelöögist läks raami vaid 3. Ka mängu Horvaatiaga alustati hästi ja löödi kiire avavärav, kuid külm dušš äratas Horvaatia üles ning Kanadal polnud enam võimalustki – leppida tuli 1:4 kaotusega.

Maroko ei tundunud eelmise MMi finalisti Horvaatia vastu mingit aukartust, vägeva lahingu eest saadi tasuks 0:0 viik. Mängu Belgiaga lubas Maroko vastastel kontrollida, kuid nõelas teravalt vasturünnakutega, teenides 2:0 võidu.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Kanada saab oma viimasele mängule vastu minna täisrivistuses.

Maroko meestest said avavoorus kerge vigastuse Noussair Mazraoui ja Achraf Hakimi, kuid mõlemad olid teise vooru kohtumises Belgiaga rivis. Teiste vigastuste pärast Maroko peatreener muretsema ei pea.

Meeskondade koosseisud MMil:

Kanada:

Väravavahid: Milan Borjan (Crvena zvezda), Dayne St. Clair (Minnesota United), James Pantemis (Montreal)

Kaitsjad: Steven Vitoria (Chaves), Samuel Adekugbe (Hatayaspor), Derek Cornelius (Panetolikos), Richie Laryea (Toronto), Alistair Johnston (Montreal), Kamal Miller (Montreal), Joel Waterman (Montreal)

Poolkaitsjad: Alphonso Davies (Müncheni Bayern), Atiba Hutchinson (Besiktas), Stephen Eustaquio (Porto), Samuel Piette (Montreal), Jonathan Osorio (Toronto), Mark-Anthony Kaye (Toronto), Liam Fraser (Deinze), Ismael Kone (Montreal), David Wotherspoon (St Johnstone)

Ründajad: Cyle Larin (Club Brugge), Junior Hoilett (Reading), Jonathan David (Lille), Tajon Buchanan (Club Brugge), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Liam Millar (Basel), Ike Ugbo (Troyes)

Maroko:

Väravavahid: Yassine Bounou (Sevilla), Munir Mohamedi (Al Wehda), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad AC)

Kaitsjad: Nayef Aguerd (West Ham United), Yahia Attiyat Allah (Wydad AC), Badr Benoun (Qatar SC), Achraf Dari (Brest), Jawad El Yamiq (Real Valladolid), Achraf Hakimi (PSG), Noussair Mazraoui (Müncheni Bayern), Roman Saiss (Besiktas)

Poolkaitsjad: Selim Amallah (Standard Liege), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Bilal El Khannous (Genk), Anass Zaroury (Burnley), Yahya Jabrane (Wydad AC), Azzedine Ounahi (Angers), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria)

Ründajad: Abde Ezzalzouli (Osasuna), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Sofiane Boufal (Angers), Ilias Chair (Queens Park Rangers), Walid Cheddira (Bari), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Abderrazak Hamdallah (Al-Ittihad), Hakim Ziyech (Chelsea)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles