TELEGRAMM KATARIST Saksamaad kollitav vandenõuteooria ja Messi penaltieksimuse põnev külg

Postimees Sport
Copy
Põnev: mis on ühist Lionel Messi eilsel ja Diego Maradona 1986. aasta penaltieksimusel?
Põnev: mis on ühist Lionel Messi eilsel ja Diego Maradona 1986. aasta penaltieksimusel? Foto: CARLO FUMAGALLI/AP Photo/Scanpix

Argentina jalgpallikoondis kosus MMil kaotusest Saudi-Araabiale ja alistas alagrupiturniiri viimases voorus Poola vaatamata sellele, et Lionel Messi penaltiga eksis. Kuku Raadio saade «Telegramm Katarist» peatub nii Messi penaltieksimusel kui ka Saksamaad kollitaval vandenõuteoorial.

MM-finaalturniiri kohapeal kajastav Ott Järvela raporteerib, et Messi penaltieksimuse peale hakkasid statistikud kohe andmebaasides tuhnima ning tulid tagasi väga omapärase faktisülemiga: «Argentina on seni maailmameistriks tulnud kahel korral – 1978 ja 1986.

1978. aasta MMil eksis nende kapten Mario Kempes penaltiga turniiri kolmandas kohtumises. 1986. aasta MMil eksis kapten Diego Maradona penaltiga turniiri kolmandas kohtumises. Eile eksis turniiri kolmandas kohtumises penaltiga Lionel Messi. Täiesti mõttetu statistika? Jah, muidugi! Aga jalgpallis on oluliselt absurdsemad kokkusattumised tõeks saanud,» räägib Järvela

Lisaks ringleb Dohas usinasti vandenõuteooria, mille järgi kaotab Hispaania täna meelega Jaapanile, et mitte sattuda samasse tabelipoolde Brasiiliaga. Ühtlasi kukutatakse säärase tulemusega konkurentsist Saksamaa. Hispaania peatreener Luis Enrique lükkas säärased vihjed eile otsustavalt tagasi.

«Muuseas, kui Saksamaa peaks säärase vandenõu ohvriks saama, tuletatakse neile kindlasti meelde kahte seika, kus nad ise endale sobiva tulemusega vastast valisid ja kolmandale võistkonnale liiga tegid. 1974. aasta MMil kaotas Lääne-Saksamaa viimases voorus Ida-Saksamaale, mis võimaldas neil sattuda Brasiiliaga võrreldes teisele tabelipoolele. Sakslased tulid lõpuks maailmameistriks.

1982. aasta MMil läks Lääne-Saksamaa viimases voorus Austria vastu 1:0 juhtima ja kuna seis rahuldas mõlemat, veeratati ülejäänud 80 minutit niisama palli ja kukutati üheskoos konkurentsist nendega võrdselt punkte, aga kehvemat väravate vahet omanud Alžeeria.

Vaevalt Hispaania täna meelega kaotama läheb, aga kui juhtub, et nad on kohtumise lõpusirge avanedes Jaapani vastu kaotusseisus, siis tohutut sisemist põlemist neil selle seisu ümberpööramiseks olla ei pruugi,» räägib Järvela.

«Telegramm Katarist» on eetris igal päeval MM-finaalturniiri lõpuni. Argipäeviti kell 10.45 veerand tunni pikkusena ja nädalavahetustel kell 15 tunniajase saatena. Eksklusiivseid tähelepanekuid Dohast vahendab Ott Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles