Eesti laskesuusameeskond ei suutnud hooaja esimeses teatesõidus imet teha

Toimetas Ville Arike
Copy
Rene Zahkna tõi Eesti meeskonna avavahetuses pärale 8. kohal.
Rene Zahkna tõi Eesti meeskonna avavahetuses pärale 8. kohal. Foto: Tairo Lutter

Soomes Kontiolahtis peetaval hooaja esimesel laskesuusatamise MK-etapil pälvis Eesti meeskond 4 x 7,5 km teatesõidus 14. koha. Võitis Norra Saksamaa ja Prantsusmaa ees.

Esimest vahetust sõitis Rene Zahkna hästi. Ta andis teate üle kaheksandana, liidrist Norrast 35 sekundi, ent neljandat kohta hoidnud Austriast vaid 14 sekundi kaugusel.

Teises vahetuses käis Kristo Siimer paraku püstitiirus ühel trahviringil ja Eesti langes 16. kohale. Paarisrakendis liikusid liidritena Saksamaa ja Norra.

Kolmandas vahetuses pidi Raido Ränkel võtma püstitiirus appi kõik kolm varupadrunit, aga ta sai nende abil märgid maha. Viimaseks vahetuseks saatis ta Robert Heldna rajale 14-ndana. Norra ja Saksamaa olid endiselt koos.

Viimases vahetuses sõitis norralaste ankrumees Johannes Thimgnes Bø aga sakslase Roman Reesiga kiirelt vahe sisse, lasi ka täpselt ning tegi kiirelt asjad selgeks. Eelmisel talvel Pekingis olümpiavõitjaks kroonitud Norra alustas tänavustki hooaega edukalt.

Heldna langes oma vahetuse alguses 16-ndaks, kuid suutis Eesti konkurentsis Itaalia ja Bulgaariaga tõsta tagasi 14. kohale.

Tulemused:

Foto: biathlonresults.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles