Prantsusmaa kaalub mängus Tuneesiaga värava äravõtmise kohta protesti esitamist

Toimetas Ville Arike
Copy
Antoine Griezmann ehmub, et kohtunik temalt värava ära võtab.
Antoine Griezmann ehmub, et kohtunik temalt värava ära võtab. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Scanpix

Kataris peetaval jalgpalli MMil lõppes D-alagrupi viimase vooru kohtumine Tuneesia – Prantsusmaa skandaaliga. Kaheksandal lisaminutil prantslase Antoine Griezmanni poolt värav tühistati alles mitu minutit hiljem ning protokolli läks Tuneesia võit 1:0. Prantslased kaaluvad protesti esitamist.

Eeldati, et tegemist oli mängu viimase olukorraga. Ent VAR kutsus uusmeremaalasest kohtuniku Matthew Congeri ekraani juurde väravat üle vaatama. Samas oli enne seda olnud selgelt kuulda kohtuniku lõpuvile.

Mitme väljaande, sealhulgas The Athleticu teatel ei luba VARi reeglid enam minna väravat üle vaatama, kui mäng on juba edasi läinud. Praegusel juhul võrduks lõpuvile sama olukorraga, kui mäng oleks edasi läinud ehk pärast väravat pall keskringist mängu pandud.

Seetõttu leiab Prantsusmaa jalgpalliliit, et kohtunik poleks üldse tohtinud kordust vaatama minna ja värav pidanuks lugema. Vastavat protesti on õigus esitada kuni 24 tundi pärast mängu lõppemist.

Kui Griezmanni värav läheks arvesse, siis D-alagrupi tabeliseisu see ei muudaks. Prantsusmaa on niigi esimene ja Austraalia teine, Tuneesia jääb kolmandale kohale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles